Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mobilní zábava / foto: ibb.co

Objevte aplikace, díky kterým se v karanténě zabavíte

Vládní omezení nás usadila doma. Sportoviště, kulturní instituce i restaurace zavřely dveře. Člověk je ale od přírody tvor zvídavý, a tak všichni hledáme jiné způsoby zábavy nebo seberozvoje. A to hlavně online!

Jaké mobilní aplikace by neměly chybět ve vašem telefonu? Podívejte se na naše tipy.

Duolingo

Už roky se chcete naučit nový jazyk, ale nemůžete se dokopat? S Duolingem to půjde samo. Patří mezi nejoblíbenější vzdělávací aplikace a navíc v sobě skrývá i herní prvky. Kromě klasických úkolů tak sbíráte body, odznaky a můžete soupeřit s ostatními.

Každodenní notifikace možná ze začátku budete proklínat, ve finále ale oceníte, že jste výuce věnovali alespoň pár minut denně. Mimo angličtinu se můžete učit i další světové jazyky. V aplikaci najdete také bonusy, jako třeba neobvyklou klingonštinou z legendárního seriálu Star Trek. Duolingo je v základu zdarma, musíte jen oželet některé pokročilé funkce. Tak už stahujete?

Mobilní aplikace

Netflix, HBO GO, Apple TV

Když nemůžeme za kulturou, musí ona za námi! Prostřednictvím sociálních sítí sledujeme online koncerty oblíbených kapel, divadelní představení nebo se virtuálně procházíme galeriemi. Návštěvu v kině pak nahradí streamovací služby a jejich aplikace. K nejpopulárnějším patří Netflix a HBO GO. Uživatelé iPhonů mohou využít i Apple TV+. Vyberte si tu svoji. Za předplatné u většiny zaplatíme stejně jako za jeden lístek do kina, a to už se vyplatí, ne?

Kanál Netflix

Google Maps a Google Earth

Zavřeli nám hranice a nejedno cestovatelské srdce krvácí. Pojďme se zatím spolehnout alespoň na online svět. Cestujte virtuálně z pohodlí vašeho domova! Díky Aplikaci Google Maps a funkci Street View nahlédnete do městských ulic. Můžete ale obdivovat také přírodní panoramata a světové památky. Snadno se projdete kolem nich, ale lze nahlédnout i dovnitř. Uvidíte interiéry muzeí, sportovních zařízení nebo restaurací.

Vyzkoušejte také aplikaci Google Earth, díky které si prohlédnete zeměkouli v každém jejím detailu. Vydejte se přímo v telefonu na vysněné místo a užijte si ho ve 3D zobrazení.

Google Earth

Vezměte si k ruce výkonnější telefony, které si s podobnými aplikacemi poradí. Neotřesitelné jsou klasicky iPhony od Applu, ke špičce patří ale také smartphony od Samsungu. Díky současné situaci navíc mnoho operátorů nabízí neomezená data zdarma, zjistěte si podmínky u toho vašeho a nabízený benefit využijte právě třeba při brouzdání aplikacemi.

K tomuto článku není otevřena diskuze