Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Barevné řasy / foto: shutterstock

Barevné řasy jsou opět trendy. Jakou barvu zvolit a proč pozor na růžovou

Barevné řasy jsou zpět. Na léto jako stvořené. Barevné řasenky jsou in a nejedná se jen o proslulou kobaltově modrou. Jak sladit barevné řasy s barvou očí?

S létem přichází na řadu i trochu hravější a zajímavější make-up. Pokud si říkáte, že to tady už bylo, tak věřte, že zkrátka barevné řasy jsou in. Jsou zpět a firmy nabízí své klasické řasenky s neobvyklými odstíny. Stačí vybrat správnou barvu.

Základní informace aneb jak sladit barvy

Než prozradíme, k jakým očím se hodí jaká barva řas, je dobré mít na mysli pár základních a podstatných informací. Modré řasy se hodí k jakékoli barvě očí. Hnědé či čokoládové řasy jsou ideální pro blondýny a ženy se světlou pletí. Černé řasy mohou totiž někdy působit moc tvrdě, oproti tomu hnědé řasy v tomto případě jsou dobrou volbou. Růžová barva řasenky a načervenalé odstíny je třeba používat s rozvahou. Jde o složitější sladění. Jsou skvělé pro extravagantnější vzhled a dobře vypadají s výraznějším líčením.

Extravagantní líčení
Extravagantní líčení – Zdroj: Shutterstock.com

Barva řasenky vs. barva očí

Pokud máte modré oči a chcete dramatický kontrast, volte barvu řasenky s teplejšími tóny, jako jsou například oranžová, žlutá či červená. Pěkný efekt vytvoří i modré řasy. Pokud preferujete něco přirozenějšího, tak sáhněte po hnědé či čokoládové barvě. K hnědým očím pro extravagantnější vzhled zvolte modrou. Barva zároveň zvýrazní hnědé oči. Pokud chcete něco dramatického, volte fialovou barvu. Rovněž tak fialová je skvělá k zeleným očím. Docílíte tím intenzivního a ostrého kontrastu.

Pakliže vás barvy až tak nelákají, zkuste aspoň vínovou nebo hnědou. O to více, pokud máte zelené oči. Jedná se o odstíny, které ještě více zvýrazní barvu vaší duhovky. Hnědé odstíny byly celkově přehlížené. Pravdou je, že jsou ideální na denní nošení, neboť na očích nevypadají tolik tvrdě.

Dramatický look
Dramatický look – Zdroj: Shutterstock.com

Méně je více

Při nanášení barevné řasenky je třeba pamatovat na to, že je třeba nanést více vrstev, než je tomu u běžné černé. Jde o to, aby se řasy co nejvíce obalily a sytá barva tak vynikla. Avšak zbytek líčení už netřeba přehánět, neboť barevné řasy jsou už dosti výrazné. Jen nezapomínejte na upravené obočí a sjednocené oční okolí. Toho docílíte pomocí korektoru, který si dobře poradí s případnými kruhy pod očima.

 

Zdroje:

https://www.prozeny.cz/clanek/krasa-a-moda-krasna-tvar-barevne-rasy-jsou-opet-in-modra-slusi-hnedoockam-vinova-zvyrazni-zelene-oci-pozor-na-ruzovou-94933

https://www.lashespro.cz/clanek/55/pruvodce-barevnymi-rasami/

Barevné řasy jsou opět trendy. Jakou barvu zvolit a proč pozor na růžovou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!