Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zahradní nábytek / foto: Magdalena Bujak - stock.adobe.com

Zahradní nábytek: Jak vybrat ten pravý, který vyhoví vašim potřebám i stylu

Zahrada se může stát vaší soukromou oázou klidu, kde si odpočinete po práci či posedíte s přáteli. Neobejdete se přitom bez pohodlného zahradního nábytku. Přinášíme vám tipy, které vám pomohou vybrat to pravé.

Velikost a prostor

Nejdůležitějším krokem je vybrat vhodné rozměry. Jako první je proto dobré vybrat prostor na zahradě, kde chcete posezení připravit. Poté si ho změřte, abyste měli jasno, jak velký zahradní nábytek je vhodné pořídit. Volte tak, aby se do prostoru pohodlně vešel, a přitom vám nechal dost místa pro pohyb okolo. Berte také v úvahu, kolik lidí bude nábytek běžně využívat. Pro posezení s celou rodinou či partou přátel totiž rozhodně oceníte pohodlnou pohovku v kombinaci s křesly či židlemi.

Zahradní nábytek

Ideální styl

Ideální styl je takový, který se vám líbí. Oblíbenou volbou je dřevo v různých odstínech. Ale zvažte i barvu polštářů. Vybírat můžete i dle toho, zda preferujete minimalismus, modernu či spíše bohémský styl, díky kterému zahrada bude útulná. Hodí se i rustikální styl. Možností je celá řada. Snažte se vybírat tak, aby nábytek ve výsledku ladil s celkovým stylem zahrady i samotného domu. Vytvoříte tak jednotné prostředí.

Zahradní nábytek

Materiály

Kromě estetiky je samozřejmě důležitá i praktičnost. Proto je důležité zaměřit se i na použité materiály. Dřevo je klasika, se správnou péčí vám vydrží roky, navíc skvěle vypadá. O něco nenáročnější je kov, který je odolný, avšak působí trochu studeně. Plast už v dnešní době není tak častou volbou, nevypadá totiž tak dobře. Kromě toho se ale nabízí i ratan, i u toho je ale nutná údržba. I z toho důvodu je stále oblíbenější jeho věrná imitace – technoratan, jelikož je odolný vůči vnějším faktorům a není nutná žádná speciální péče.

Ať už vás láká jakýkoli styl, na https://di-volio.com/cz/ je pro vás připravena rozmanitá nabídka. Vyberte si to pravé, díky čemu si na zahradě vytvoříte útulný koutek.

K tomuto článku není otevřena diskuze