Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vévodkyně Kate / foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Nejen vévodkyně Kate recykluje šaty. Které celebrity jdou v jejích šlépějích?

Udržitelná móda se dostala i do královské rodiny, kde ji vyzdvihuje především vévodkyně Kate. Svou recyklací šatů však inspirovala k témuž kroku i jiné celebrity. Kdo konkrétně nekupuje nové, ale raději obléká dřívější?

Kirsten Dunst

Pryč jsou doby, kdy oblékání stejných šat na velkolepé a celosvětově sledované události bylo módní faux pas. Dnes celému módnímu průmyslu dominuje udržitelnost a ekologie čili vzít si na sebe šaty, které byly kdysi oblečeny, je hodnoceno spíše velmi pozitivně než v negativním slova smyslu.

Ví to také herečka Kirsten Dunst, kterou za její směr v oblékání dokonce ocenili i světoví módní (a nejen módní) kritici. Ta při výběru róby na premiéry nebo podobné akce sahá i dávno do minulosti (třeba až do roku 2004) a sama si tím pádem dokazuje, že i ve svém věku má na někdy i velmi odvážný kousek.

Kirsten Dunst
Kirsten Dunst – Zdroj: Andrea Raffin / Shutterstock.com

Rita Moreno

Mít zdravý přístup k oblékání se je klíčové. Neustálé pořizování si nového a nového spěje spíše k záhubě, a to nejen té finanční, ale i celosvětové. Ví to i ve svém věku Rita Moreno, která se už začíná blížit ke stovce. Americká herečka, která pravidelně dochází například na velkolepé Oscary, se nebojí vynášet šaty, jež oblékla už kdysi.

Dokonce několikrát vynesla i šaty, ve kterých v roce 1961 získala Oscara za vedlejší roli v nejmenovaném muzikálu. A i po těch letech jí tedy bravurně slušely!

Rita Moreno
Rita Moreno – Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Elizabeth Banks

Nádherná herečka, která se ve společnosti ukazuje dlouhé roky, se také netají tím, že své šaty „recykluje”. Zejména její oblíbené šaty od značky Badgley vynáší pravidelně, a to nejen na předávání Oscarů. Holt jsou svým střihem i barvou nestárnoucí, čehož herečka využívá.

Je sice pravdou, že i tyto šaty na svou opětovnou slávu čekaly více jak šestnáct let, přesto se dočkaly a herečka tím ukázala svůj zdravý přístup k módě jako takové.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/vevodkyne-kate-i-jane-fonda-slavne-zeny-ktere-recykluji-saty-a-kdo-vynesl-robu-po-56-letech-80906

Nejen vévodkyně Kate recykluje šaty. Které celebrity jdou v jejích šlépějích?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!