Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Opalování / foto: shutterstock

Chystáte se na letní dovolenou? Připravte se předem a nachystejte své tělo na intenzivní slunce

Víte, jak dosáhnete intenzivního a rovnoměrného opálení, nebo jak ošetřit své vlasy, aby pod slunečními paprsky a mořskou solí netrpěly?

Než se vypravíme na letní dovolenou, která bude plná slunce, slané mořské vody a písku, připravme své tělo na dokonalý odpočinek, ale i na sluneční paprsky.

Nachystejte se na dokonalé opálení

Abyste dosáhli dokonalého opálení po celém těle, nestačí jen ležet na pláži a vystavovat se slunečním paprskům. V jednom z předchozích článků už jsme zmínili, jak vybírat vhodné krémy na opalování, které odráží sluneční UV záření, které je pro naše tělo nezdravé. Kromě opalovacího krému, který pomůže, aby se pokožka nespálila, si dopřejte pár týdnů před dovolenou vitamíny s betakarotenem. Ten způsobuje, že se naše pokožka opálí krásně do bronzové barvy.

Opalování
Kvalitní opalovací krém – Zdroj: Shutterstock.com

Kvalitní peeling celého těla

Celému tělu i obličeji dopřejte před dovolenou kvalitní peeling. V drogeriích i v internetových e-shopech najedete celou řadu přípravků jak na tělo, tak přímo na obličej. Nikdy nepoužívejte peeling určený na tělo zároveň na obličej. Je drsnější a mohli byste zbytečně jemnou pokožku obličeje podráždit. Pokud si nejste jisti, zda si proceduru provedete správně, svěřte se do rukou odborníků. Vedle kvalitního ošetření pokožky si užijete i výjimečný a velmi příjemný zážitek. Zkuste třeba aroma-obnovující tělový rituál, při kterém vedle peelingové masáže absorbujete i intenzivní vůně. Tato ošetření vaši pleť očistí a zklidní. A samozřejmě ji dokonale připraví na opálení.

Tělový peeling
Tělový peeling – Zdroj: Shutterstock.com

Dopřejte vlasům intenzivní péči

Před dovolenou u moře je potřeba přemýšlet i o ošetření vlasů. Odborníci dobře ví, kdy je možné aplikovat speciální masky a zábaly, které vlasy posílí a připraví na slunce i slaný mořský vzduch. Pozor dejte na různé barvy na vlasy, které před dovolenou sami na vlasy použijete. Raději zajděte do profesionálního kadeřnictví. Můžete si dopřát speciální proceduru, která vaše vlasy posílí, dodá jim UV filtr zabraňující blednutí barvy na slunci, ale také zabrání jejich vysoušení nebo dalšímu poničení.

 

Zdroj:

Můj svět, č.6, červen 2022, str. 20 – 21.

 

Chystáte se na letní dovolenou? Připravte se předem a nachystejte své tělo na intenzivní slunce

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!