Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Příjemná domácnost / foto: shutterstock

4 tipy, jak se doma cítit příjemně a šťastně

Máte pocit, že vás ani doma neobklopuje pocit štěstí a spokojenosti? Nemusíte se stěhovat do nového, nebo nějak měnit své zažité zvyky. Stačí k nim jenom něco málo přidat.

Není tajemstvím, že naše psychika je prakticky denně zkoušena mnohými vlivy a venkovními faktory. V práci nás tíží koncové termíny, ve vztahu na nás tlačí kvůli dětem. Alespoň doma toužíme po maximálním uvolnění a doufáme, že se nám po příchodu domů uleví. Mnohdy však pocit štěstí nepřichází. Jak ale bylo zmíněno, existují způsoby, jak se doma cítit opět příjemně jako čerstvě po nastěhování.

Útulný domov
Útulný domov – Zdroj: Shutterstock.com

Obklopte se živými květinami

Útulnou domácnost sice tvoří její členové, ale také pokojové květiny. Nekupujte si umělé alternativy, v živých se skrývá ta obrovská síla. Milým bonusem je zjištění, že pokojovky jsou také skvělými čističkami vzduchu, které zbavují interiér všech toxických látek. Mezi ty vůbec nejoblíbenější, které jsou navíc vhodné i pro začínající pěstitele, patří dracéna, tchynin jazyk nebo fíkus.

Pokojové květiny
Pokojové květiny – Zdroj: Shutterstock.com

Ukliďte si na svém stole

Nejen v práci byste měli mít na stole pořádek, i doma by měly mít stoly čistou plochou. Jen s čistým místem před vámi získáte pocit, že je uklizeno i ve vašem životě a ve vaší mysli. Navíc když je jídelní nebo konferenční stůl znečištěn, nedokážete se prakticky na nic soustředit.

Když obrazy, tak v pozitivním duchu

Aby prázdné zdi nebyly zdrojem deprese, vyšperkujte je hezkými obrazy. Upusťte však od černobílých nebo depresivních motivů, které by vám na štěstí zrovna nepřidávaly. Buďte otevření spíše tomu pozitivnímu. Zatímco do ložnice posaďte na hřebíky ve zdech obrazy s přírodním zátiším, do obývacího pokoje vystavte rodinné fotografie, které vám vždy vykouzlí úsměv na tváři.

Spokojená rodina
Spokojená rodina – Zdroj: Shutterstock.com

Není čas na novou výmalbu?

Není tajemstvím, že na naši náladu a pocity mají velký vliv i barvy, které nás obklopují, respektive kterými se obklopujeme sami. Pokud se doma necítíte šťastně, popřemýšlejte o nové výmalbě. Preferujte méně výrazné barvy, které vás příliš nerozrušují a které místnosti opticky nezmenšují, spíše naopak.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/jenprozeny/ostatni/jak-se-doma-citit-stastne.A190722_103847_jpz-ostatni_pet

4 tipy, jak se doma cítit příjemně a šťastně

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!