Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Problémy na dovolené / foto: shutterstock

Jak se nepohádat na dovolené?

Společné dovolené nejsou spojeny jen s koupáním, obdivováním přírody či návštěvou památek, ale také s hádkami. Dle průzkumů se domů vrací rozhádaných více než polovina párů. Jde se zbytečným konfliktům vyhnout?

Vyhněte se přehnaným očekáváním

Je jasné, že jste se na svoji dovolenou celý rok těšili. Přehnané očekávání vám ale může vaši dovolenou pokazit. Přeci jen nemůže být vše dokonalé, a pokud si budete všímat hlavně chyb, které mohou vyvstat, svůj vytoužený odpočinek si neužijete, jelikož budete neustále rozladění. Tímto přístupem můžete jednoduchou řetězovou reakcí pokazit dojem z dovolené také partnerovi či dětem. Raději proto od dovolené příliš neočekávejte a nechte se spíše mile překvapit v případě, když vše bude bez problémů klapat.

Neshody na dovolené
Neshody na dovolené – Zdroj: Shutterstock.com

Naplánujte si, za co chcete utratit

Mít finanční plán na cestu vám může pomoci předejít nepříjemným konfliktům ohledně peněz. Zjistěte si proto dopředu cenu dopravy, ubytování a stravy na místě vaší cílové destinace. Také si stanovte rozpočet na zábavu a volnočasové aktivity. Domluvte se na tom, co byste chtěli na dovolené vidět a zjistěte si ceny. Takto si můžete dopředu naplánovat návštěvu historických památek či muzeí. Pokud se vám na dovolené podaří vyhnout výčitkám a rozčilování se ohledně peněz, uvidíte, že to bude o mnoho příjemně strávený čas.

Ujasněte si rozpočet na dovolenou
Ujasněte si rozpočet na dovolenou – Zdroj: Shutterstock.com

Dovolená váš vztah pravděpodobně nezachrání

Spousta lidí si myslí, že jejich špatně fungující vztah nabere novou energii právě na dovolené. Většinou tomu ale bývá přesně naopak. To, že jste vystaveni novému prostředí, může totiž pro jednoho z vás znamenat velký stres. Potom se každá maličkost, jako je problém s ubytováním, příliš tvrdá postel, špatně zvolená restaurace či deštivé počasí, může stát pomyslnou rozbuškou vašich dosud nevyřešených konfliktů. Tento nápor ovšem ne každý vztah ustojí, proto zvažte, zda má vůbec cenu zlepšení vztahu od dovolené očekávat.

 

Zdroj:

https://www.elitedate.cz/jak-si-uzit-partnerskou-dovolenou-bez-stresu

https://damskaliga.cz/dovolena-vztahy-hadky-rodina-deti-kompromisy/

 

Jak se nepohádat na dovolené?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!