Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nuda ve vztahu? / foto: shutterstock

Co dělat, když už manželství neplní svoji funkci

Po několika letech manželství jste dospěli do bodu, že už vás na partnerovi rozčiluje snad i to, jak dýchá. Přesto v manželství setrváváte. Trápíte se a váš partner s největší pravděpodobností také. Co s tím?

Málo které manželství je po x letech stejné jako na začátku

Kdo čeká, že bude po dvaceti letech manželství pořád cukrovat jako hrdlička, je asi dost naivní. Romantické a zamilované pohledy vystřídají každodenní starosti a vztah se postupně změní na běžnou rutinu. Průšvih nastane, když se tato rutina stane něčím, co nám začne lézt na nervy. Někdy i v dost velkém stylu.

Mnoho žen to má potom tak, že při rozhovorech s kamarádkami nedělají nic jiného, než že si stěžují. Stěžují si na manžela, na manželství jako takové a vlastně působí vesměs nespokojeně. Ale proč vlastně? Proč se svým životem něco neudělají?

Nespokojené manželství
Nespokojené manželství – Zdroj: Shutterstock.com

Udělat razantní životní změnu není jednoduché

Často, především ženy, setrvávají v nespokojeném manželství z toho důvodu, že se jednoduše bojí být najednou, po tolika letech partnerského soužití, samy. Obávají se toho, že to finančně neutáhnou, že nebudou mít kde bydlet, že prostě budou na všechno samy. Také tu jsou obavy, co tomu řeknou lidi.

Ale ruku na srdce. Žije snad náš život někdo jiný? Ne, je to náš život a nikdo nám naše problémy nevyřeší. Nikdo se ani za nás nebude rozhodovat. A nikdo nemá právo soudit naše rozhodnutí.

Zkuste partnerovi říct, že vám něco vadí, a spolu s ním s tím zkuste něco udělat

Řekněte svému dlouholetému partnerovi, že se trápíte. Že vám po letech manželství cosi schází. Třeba to má podobně. Zkuste tu a tam udělat něco neplánovaně. Proč nezkusit oživit vztah? Když to nepůjde, tak to chce zkrátka sebrat odvahu a osamostatnit se. Začít znovu, jinak a lépe, jde v každém věku.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/jak-moc-muze-spatne-manzelstvi-ovlivnovat-vas-zivot-40294464

 

Co když už manželství neplní svou funkci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!