Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Richard Krajčo / foto: Hrady CZ

Roztočte to na Točníku s kapelou Kryštof!

Víkendový festival Hrady CZ nabídne přehlídku těch nejlepších kapel české i slovenské hudební scény. Jako první přivátá své návštěvníky již tento pátek hrad Točník.

Již patnáctý ročník festivalu Hrady CZ startuje v pátek a sobotu 12. a 13. července na hradě Točníku a dále se vždy v pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově. Svoji letošní pouť uzavře na hradě Bezdězu.

Karnevalový pátek

V pátek se areál na louce pod hradem Točník se dvěma stagemi otevře v půl čtvrté odpoledne a od půl páté se představí kapela Curlies, výherce facebookové talentové soutěže Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ. Do té se přihlásilo celkem šedesát kapel a hudebníků a do finále postoupily tři nejúspěšnější v každém regionu, z nichž vzešel vždy jediný vítěz, který si zahraje na konkrétní zastávce festivalu v rámci oficiálního pátečního programu.

Dále se návštěvníci mohou těšit na koncert Sto zvířat, Mydy Rabycad nebo The Agony a v devět hodin večer vypukne oblíbené páteční vyhlášení nejlepších karnevalových masek. Výherci hradního karnevalu mohou získat například volné vstupenky na další ročník festivalu Hrady CZ. Vrcholem pátečního večera bude koncert kapely Rybičky 48.

Sobotní dávka skvělé muziky

V sobotu se areál otevře v deset hodin dopoledne a areál dále rozezní Jelen, Michal Ambrož & Hudba Praha, Kamil Střihavka & The Leaders!, Visací zámek, Poletíme?, Dymytry nebo Trautenberk.  Sobotní program dále nabídne koncerty Elis Mraz nebo zpěváka a kytaristy Romualda Klemma. V podvečer hradní tour roztočí kapela Kryštof, které se na festival Hrady CZ vrací po šesti letech, a na závěr vystoupí oblíbený Harlej.

Národní památkový ústav podporuje zájem o historii

Festival Hrady CZ letos opět spolupracuje s Národním památkovým ústavem a nabídne tak v sobotu vstup zdarma na prohlídkové okruhy hradů Točník a Žebrák. Kromě hudebního zážitku tak mají možnost návštěvníci získat cenné informace a poznatky z našich dějin. Točník tak přináší jedinečnou atmosféru plnou výborné muziky, skvělé zábavy i historických zajímavostí.

Roztočte to na Točníku s kapelou Kryštof!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!