Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Festival Hrady.cz / foto: Hrady CZ

Festival Hrady CZ startuje jubilejní 15.ročník

Již za necelý měsíc odstartuje šňůra jednoho z nejoblíbenějších festivalů u nás. Ten již 15. rokem boduje u fanoušků hlavně výběrem těch nejlepších kapel tuzemské hudební scény.

Festival se pyšní atraktivním prostředím i perfektní organizací a doprovodným programem. Na co speciálního se mohou návštěvníci pěti českých a třech moravských hradů těšit letos?

To nejlepší z české i slovenské hudební scény 

V přehledu potvrzených kapel najdete festivalové stálice v podobě kapel Wohnout, No Name či stále populárnější Rybičky 48, letošní ročník poctí svoji návštěvou také jedna z nejpopulárnějších kapel současnosti, kapela Kryštof. Z dalších hvězd české i slovenské hudební scény se představí Marpo & Troublegang, Michal Hrůza, kapela Mirai, Harlej, Sto zvířat, Anna K., Jelen, PSH, Trautenberk, či The Agony.

Hudebníků je opravdu mnoho a program je sestaven jak pro současnou mladou generaci, tak i pro postarší obecenstvo, které potěší například Kamil Střihavka & The Leaders!, nebo skupina Visací zámek. Nemusíte se bát, že prošvihnete koncert své oblíbené kapely, organizace festivalu má přesně daný harmonogram jednotlivých vystoupení, při kterých se na dvou pódiích střídají účinkující. Pódia jsou postavena vedle sebe, takže odpadá zdlouhavé přebíhání po areálu, a také se nestane, že hrají dvě kapely najednou a vzájemně se ruší.

Národní památkový ústav podporuje zájem o historii

Díky spolupráci s Národním památkovým ústavem budou mít i letos návštěvníci festivalu Hrady CZ možnost vždy v sobotu uskutečnit prohlídku historického hradu zdarma. Budou si moci vybrat z klasických prohlídkových okruhů, a tak kromě hudebního zážitku získají také cenné informace a poznatky z našich dějin, dýchne na ně romantika starobylých komnat a salónků a zjistí nějaké zajímavosti ze života dřívější šlechty. Příjemná atmosféra panuje také v podhradí. Pozorovat západ slunce za poslechu oblíbené skladby a vnímat panorama blízkého hradu s okolní přírodou navozuje jedinečný pocit spokojenosti a radosti ze života.

Festivalový hotel v podobě VIP kempů

Pro náročnější návštěvníky zvyšují organizátoři neustále úroveň nabízených služeb. Nechce se vám tahat s těžkými zavazadly? Nemusíte, když si dojednáte ubytování v takzvaném Wüstenrot VIP kempu PLUS. Čeká vás tu již postavený stan, v něm dvě karimatky a dva spacáky. Sprchy a splachovací toalety jsou samozřejmostí, stejně jako obchod s potravinami či úschovna kol. To vše najdete ve Wüstenrot VIP kempech. Kdo by si však chtěl vychutnat festivalovou atmosféru jako za starých časů, má možnost zakempovat v klasickém stanovém městečku, které je pro návštěvníky samozřejmě zdarma. Festival nezaostává ani technologicky. V areálech bude posílen signál telefonů a datových služeb, nebudou chybět ani Wi-Fi zóny či nepostradatelný bankomat.

Doprovodný program

Kromě koncertů oblíbených kapel si můžete užít i spoustu zábavy díky pestrému doprovodnému programu. Ten odstartuje už v pátek tradiční a oblíbený hradní karneval spojený s vyhlášením nejlepší masky. Festival myslí také na rodiny s dětmi, pro které jsou připraveny zábavné dětské koutky, fotokoutky i různé sportovní aktivity. Navštivte festival plný skvělé muziky v netradičním prostředí kouzelných českých a moravských hradů a vychutnejte si pořádnou porci letní zábavy.

Přehled jednotlivých míst festivalu Hrady.CZ

TOČNÍK – ŽEBRÁK                    12. – 13. 7. 2019
KUNĚTICKÁ HORA                     19. – 20. 7. 2019
ŠVIHOV                                          26. – 27. 7. 2019
ROŽMBERK NAD VLTAVOU    2. – 3. 8. 2019
VEVEŘÍ                                           9. – 10. 8. 2019
HRADEC NAD MORAVICÍ         16. – 17. 8. 2019
BOUZOV                                        23. – 24. 8. 2019
BEZDĚZ                                         30. 8. – 31. 8. 2019

Festival Hrady CZ startuje jubilejní 15.ročník

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!