Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zipline / foto: shutterstock

Nejdelší zipline najdete ve Sport areálu Klíny

V blízkosti Litvínova, kousek od hranic s Německem, se nachází pro mnoho lidí neznámý Sport areál Klíny. Kdo tento kout Krušných hor nezná, měl by to napravit. Nachází se zde jeden z nejdelších zipline na světě.

Nejdelší zipline v ČR

Zipline je atrakce pro milovníky adrenalinu, při které jsou lidé zavěšeni v celotělovém úvazku na kladce a jedou po ocelovém laně z bodu A do bodu B. Na Klínech dokonce i do bodu C. Mají tu zipline s přestupem. Jeho celková délka činí 2,2 kilometru. Tuto vzdálenost překonají vyhledávači adrenalinu rychlostí až 75 km/h a ve výšce až 150 metrů nad Šumenským údolím.

Zipline
Zipline – Zdroj: Shutterstock.com

Zipline na Klínech je nejdelší v Česku a jako jediný na světě využívá kladku s elektromotorem. Ta pomůže účastníkovi překonat i cestu do kopce na protější straně údolí. Na Klínech je možné absolvovat samostatnou i tandemovou jízdu, kdy celková hmotnost jezdců nesmí přesáhnout 130 kg. Tandemové jízdy zpravidla absolvují rodiče s dětmi.

S ohledem na oblíbenost atrakce provozovatelé doporučují rezervaci jízdy prostřednictvím rezervačního systému na webu. Kapacita atrakce je 20 osob za hodinu a bývá často plně využita. V provozu je zipline celoročně, pouze v případě špatného počasí je pro zájemce uzavřen.

Aktivity na Klínech

Sport areál Klíny nenabízí pouze zipline. Pro návštěvníky v letních měsících je připravena bobová dráha a lanový park. Milovníci koloběžek a horských kol nebudou návštěvy Klínu litovat. Nachází se zde Bikepark s upravenými sjezdy různých obtížností. Po každém sjezdu je k dispozici lanovka, která bikery vyveze na startovní pozici všech sjezdů.

Preferujete-li terénní cyklistiku, můžete si projet endurové traily v okolí areálu. Zkušený biker pravděpodobně absolvuje náročný Shorty trail s kamenitými pasážemi. Aktivní rodiny s dětmi na seznámení prvně raději zvolí nejlehčí Ore trail. Celkem je připraveno šest trailů různých obtížností.

Cyklotrasy na Klínech
Cyklotrasy na Klínech – Zdroj: Shutterstock.com

Zima na Klínech

V zimní sezoně jsou Klíny rájem lyžařů. K dispozici jsou upravené modré a červené sjezdovky s celkovou délkou přes 2,5 kilometru. Lyžaře přepravuje čtyřsedačková lanovka.

Milovníci běžeckého lyžování se můžou prohánět na upravených trasách v celkové délce 37 kilometrů na české straně. I v sousedním Německu bývá v zimě upraveno 10 kilometrů běžkařských tratí.

Zázemí pro návštěvníky

Celoročně je pro turisty připraveno občerstvení v baru i zdejší restauraci. Sportovní vybavení pro sjezd na lyžích i na kole je možné si půjčit ve zdejší půjčovně. V zimně areál nabízí i služby lyžařských instruktorů a možnost jízdy rolbou během úpravy tratí na sedadle spolujezdce.

Před návštěvou Sport areálu Klíny si raději ověřte aktuální počasí na Klínech i informace o aktivitách, které jsou v provozu. Kdo je připraven, není překvapen.

 

Zdroje:

https://kliny.cz/

https://www.krusnehory.eu/mista/1-sport-areal-kliny

Ať je léto, nebo zima, na Klínech je vždycky prima

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!