Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mallorca / foto: Shutterstock

Dovolená ve Španělsku? Nebudete litovat!

Španělsko je krásná země, o tom není pochyb. Proto také každoročně láká statisíce turistů z celého světa. A vy můžete být mezi nimi.

Španělsko, to jsou krásné pláže, města, zajímavá kultura, skvělé jídlo i pité. A také horkokrevní Španělé hovořící jednou z nejkrásnějších řečí světa.

Must see Barcelona

Jedním z nejkrásnějších měst nejenom Španělska, nýbrž celého světa je katalánská metropole Barcelona, na níž zanechal svérázný rukopis excentrický architekt Antonio Gaudí. Kromě jeho architektonických skvostů najdete ve městě spoustu muzeí, úchvatnou gotické čtvrť na celou řadu romantických zákoutí jako stvořených pro procházky ve dvou.

Sagrada Famillia

Slunečná Andalusie

Druhým regionem, který byste při svých cestách Španělskem neměli minout, je slunná Andalusie v čele s úchvatnou Malagou, která je spjatá s dalším velikánem, a to malířem Pablem Picassem, jenž se tu narodil. V Andalusii ale najdete i spoustu dalších zajímavých míst.

La Herradura

Kouzelné je i méně známé malé městečko La Herradura s naprosto úchvatný zálivem a pobřežím, kam se sjíždějí Španělé na víkend a cizinci na život. Běžní turisté toto místo zatím neobjevili, proto, sháníte-li ve Španělsku v sezoně místo, kde není hlava na hlavě, rozhodně jste na správném místě.

Ubytujte se přes AirBnB

Že katalogy cestovních kanceláří ubytování v La Herraduře nenabízejí? To ale vůbec nevadí. Ubytovat se můžete prostřednictvím platformy AirBnB. Zde je k mání třeba třípokojový apartmán, do něhož se vměstná až 6 lidí. S terasou, soukromým parkováním v garáži a pouze 9 minut od pláže.

Krásné pláže

Mallorca a Kanárské ostrovy

Chcete mít okolí sebe moře či přímo oceán? Pak vyrazte na některý ze španělských ostrovů. Mezi turisty stále vedou Mallorca, Menorca a Kanárské ostrovy plné černých pláží, sopek, palem, pestrobarevných květů vytvářející naprosto úžasnou a fotogenickou kulisu, s níž se jinde nesetkáte. Ať již vyrazíte kamkoliv, přejeme vám, aby vaše dovolená ve Španělsku byla nezapomenutelná.

K tomuto článku není otevřena diskuze