Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kartonové krabice / foto: shutterstock

Moderní kartonové obaly pro více ekologické balení

Během období, kdy je zasílání balíčků víceméně na denním pořádku, je velmi důležité vybírat takové obaly, které jsou snadno recyklovatelné a představují více ekologickou variantu. Na co si dát pozor při výběru krabice i výplňových materiálů? To se dozvíte v tomto článku.

Kartonové krabice

Základním kouskem obalových materiálů jsou vhodné kartonové krabice. Jejich velikost vybírejte podle prodávaného sortimentu. Kromě nově zakoupených krabic můžete v rámci ekologického řešení využívat i ty z balíčků, které jste si sami objednali. Na malé věci budou stačit kartonové obálky, ty se do určité velikost dají posílat i za ceny dopisů. V rámci ekologického balení se snažte vybrat krabici akorát tak velkou, aby se dovnitř nemuselo dávat příliš velké množství obalového materiálu.

Kartonové obaly
Kartonové obaly – Zdroj: Shutterstock.com

Papírová lepicí páska

Pro efektivní ekologické balení bývá problémem klasická plastová izolepa. Lepší variantu tak nabídnou papírové lepicí pásky. Jsou dostatečně pevné a dají se spolu s krabicí jednoduše vytřídit do papíru. Nemusíte se tak trápit s jejich slepováním. Pro lepší design balení je možné opatřit papírové pásky potiskem s názvem vašeho obchodu či logem. Takové balení bude nejenom pěkné na pohled, ale jistě potěší i všechny, kteří ocení pro přírodu více šetrnou variantu.

Ekologický výplňový materiál

Dalším bodem v rámci více ekologického balení je rozhodně výplňový materiál. Opět je dobré recyklovat to, co máte aktuálně k dispozici. Může se jednat o zbytky nevyhovujících krabic a kartonů. Dobrou volbou jsou také nejrůznější mačkané papíry, kartonová drť a podobné materiály, které je možné pohodlně recyklovat přímo se samotnou kartonovou krabicí. Opět platí, že vhodně zvolená velikost krabice pomáhá šetřit množství spotřebovaného výplňového materiálu.

K tomuto článku není otevřena diskuze