Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Investování / foto: shutterstock

Alternativní investice středem pozornosti. Do čeho se vyplatí investovat?

Dřímá vám pod polštářem menší či větší obnos peněz, který byste nejraději do něčeho investovali dříve, než částka začne z důvodu zvyšující se inflace ztrácet na hodnotě? Za zvážení stojí alternativní investice.

Nemusíte začít studovat akcie nebo sázet na nejistého koně jménem kryptoměny. Možností, do čeho vložit své dlouho střádané úspory, je vícero. Víno, automobily nebo třeba hodinky jsou jedněmi z nich. Mluvíme o takzvaných alternativních investicích, které jsou spolehlivou ochranou před zmiňovaným finančním jevem, zároveň nad nimi máte větší kontrolu.

My máme rádi víno

Do skupiny alternativního investování spadá spousta věcí, a to včetně vína. Pravděpodobně si nyní vzpomínáte na písničku známé české kapely, ale od ní spíše upustíme. Z posledních průzkumů vyplývá, že právě mok pocházející z hroznů je stále více vyhledávanou investicí. Člověk by si ani nepomyslel, jak velké zvýhodnění nabízí raritní láhve, které v sobě ukrývají skutečně dozrálé a kvalitní víno. Pokud se rozhodnete investovat právě sem, je zapotřebí dodržet specifické podmínky, aby na své hodnotě nekleslo.

Kvalitní víno

Hodinky jako součást vašeho investičního portfolia

Kdo by to byl řekl, že součástí vašeho investičního portfolia budou i módní doplňky jménem hodinky. I toto lze označit za alternativní investici. Pokud se vám podaří získat modely značky Rolex, Patek Philippe nebo Audemars Piguet, můžete se radovat z opravdu unikátního a velice cenného kousku, jenž každým dnem nabývá na hodnotě.

Hodinky

Když automobil, tak z limitovaných edicí

I ve vaší garáži může taková investice dřímat, zejména pokud je z limitovaných edicí. Mít takového veterána znamená vlastnit velmi výnosnou věc, jejíž zhodnocení dosahuje opravdu atraktivních výšin. V tomto případě platí, že čím originálnější automobil bude, tím lepší. Jestli se bude jednat o vozidlo v původním stavu, jde o trefu do černého.

 

Zdroj:

https://gallery.portu.cz/blog/alternativni-investice-proc-jak-a-do-ceho-investovat/

Alternativní investice středem pozornosti. Do čeho se vyplatí investovat?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!