Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nové nákladní auto / foto: shutterstock

Pátráte po nových i ojetých dodávkách? Víme, kde je největší výběr

Pokud zrovna řešíte koupi nového vozu dodávkového typu, ať už z pracovních či soukromých důvodů, máme pro vás snadné řešení.

Poptávka po dodávkových vozech neustává, ať již jsou důvody této poptávky pracovní či jiné (například takzvaný vanlife, jehož popularita je na vzestupu). Ačkoliv existuje mnoho míst, kde si svůj příští vůz pořídit, rozhodně nesáhnete vedle, budete-li hledat nové a ojeté dodávky na Truck 1 Česko.

Dodávka pro cestování

Co je Truck 1?

Truck 1 je mezinárodní platformou pro prodej nových i ojetých dodávek, nákladních vozů, ale i stavební techniky, autobusů a dalších vozidel. Snažíme se propojit prodávající a poptávající napříč Evropou poskytnutím seriózního prostoru pro oba.

Konkrétně v oblasti dodávek je u nás inzerováno více než 3500 dodávek na prodej a dalších cca 700 je nabízeno na leasing.

Zastoupeny jsou u nás všechny druhy dodávek, tj.

  • Furgony
  • Mikrobusy
  • Pick-upy
  • Skříňové, plachtové, valníkové a chladicí dodávky
  • Dodávky s dvojitou kabinou
  • Dodávky sklápěče

Kategorie dodávek se pak také částečně překrývá také s kategoriemi pojízdných prodejen, minibusů, obytných či pohotovostních vozů, zabrousit tak můžete i tímto směrem.

Obytný vůz

 Jak to u nás chodí

Proces pořízení vaší dodávky je u nás maximálně jednoduchý – na webu Truck 1 si najdete a vyberete vozidlo, odpovídající vaším parametrům, a jednoduše se přes formulář spojíte s tím, kdo toto vozidlo nabízí. Obvykle se takových prodejců najde více a můžete tak doslova vybírat tu nejvýhodnější variantu z celé Evropy.

Inzeráty zveřejněné na Truck1 jsou převážně orientačního charakteru a obsahují základní informace o technických parametrech vozu, jako je rok výroby, váha, stav, hmotnost, rozměry, barva, typ motoru, převodovky apod. Zveřejněná cena vozidla je zpravidla orientační a záležitostí další dohody.

Proto je důležité kontaktovat samotného prodejce veškeré podrobnosti vyjednat s ním.

V případě, že se jedná o zahraničního prodejce, náš systém může automaticky přeložit vaši zprávu do jeho jazyka. Doporučujeme se rovněž na stránkách registrovat – zprávy registrovaných klientů se zpracovávají rychleji než zprávy klientů neregistrovaných.

Nenajdete-li v nabídce konkrétní vozidlo, můžete také zanechat svůj požadavek i kontaktní údaje v systému, který jej automaticky rozešle našim dealerům. Jestliže některý z nich takovou dodávku má, jistě se s vámi rád spojí.

Při nákupu pamatujte na bezpečnost

Truck 1 jako platforma působí již více než jednu dekádu a během té doby navázala dlouhodobou spolupráci se spoustou předních evropských prodejců dodávek a nákladní i jiné techniky.

Naprosté většině u nás inzerujících prodejců lze bezvýhradně důvěřovat. Podvodné a nedůvěryhodné nabídky okamžitě mažeme, a většina pochybných prodejců se k nám díky přísnému výběrovému procesu ani nedostane. I tak se ale může stát, že ve vzácných případech narazíte na někoho, jehož úmysly nejsou nejčistší.

Někteří mohou zamlčet defekty u ojetých vozidel, lhát o počtu najetých kilometrů, o původu vozidla, nebo vás lákat na podezřele nízkou cenu pod smyšleným příběhem (jejich firma zbankrotovala, musejí se nutně přestěhovat, atd.). Někdy jsou takoví podvodníci i velmi sofistikovaní. Obvykle se z vás mohou pokusit vylákat zálohu, po jejímž zaplacení se vypaří a veškerá komunikace s nimi ustane.

Takové případy jsou naštěstí vzácné a naprostá většina transakcí přes naši platformu probíhá zcela bez problému. Stačí se přitom držet zcela jednoduchých zásad, totiž:

  • Mít s dodavatelem předběžnou slovní dohodu (ideálně na papíře či v e-mailu) o ceně, stavu vozidla, podmínkách dodání či vyzvednutí, apod.
  • Vozidlo si ideálně sami přijet prohlédnout a s prodejcem se osobně setkat.
  • Podepsat dohodu o prodeji.
  • Ohlídat si veškerou dokumentaci k vozidlu.
  • Cokoliv platit teprve v momentě, kdy je smlouva podepsána.

Pamatujte na tato pravidla a vše půjde, jako po másle. Věříme, že na Truck 1 už vaše vysněná dodávka čeká. Šťastnou ruku při výběru!

K tomuto článku není otevřena diskuze