Užitečné luštěniny
Součástí jídelníčku by luštěniny měly být zastoupeny nejen díky svému variabilnímu využití, ale především pro pozitivní vliv na naše zdraví.
Součástí jídelníčku by luštěniny měly být zastoupeny nejen díky svému variabilnímu využití, ale především pro pozitivní vliv na naše zdraví.
V souvislosti s pandemií koronaviru se vyskytují obavy lidí s oční vadou, zda je bezpečné používat kontaktní čočky, anebo je vhodnější alternativou přejít na brýle. A ochrání vás vlastně dioptrická skla před nákazou?
Na scéně se objevila nová infekce, o níž toho zatím moc nevědí ani odborníci. I když jsou nejrizikovější skupinou zejména senioři nad 60 let, faktem je, že koronavirus ohrožuje široké spektrum lidí.
Pocit, že jsme chráněni, se může leckdy obrátit proti nám. Bližší vysvětlení podává známý americký ekonom profesor Samuel Peltzman.
Glutaman je obchodní název pro glutamát, zejména glutamát sodný. Jako potravinářské aditivum představuje prášek bez barvy a vůně, zato masové chuti – tzv. umami.
Konzumace listové zeleniny se poslední dobou, zdá se mi, zvyšuje, což je pro nás velice dobře, jelikož listová zelenina nabízí nepřeberné množství enzymů, vitamínů, minerálů, chlorofylu, vlákniny a dalších důležitých látek.
Důležitý vitamín D, který získává naše tělo hlavně ze slunečního záření, chrání mimo jiné před chřipkou a respiračními onemocněními. Jeho nedostatek však pocítíme i v jiných oblastech.
Tato látka nabízí spoustu užitečných vlastností.
Kdysi bylo velmi rozšířené balit svačiny nebo například uzeninu či rozkrojené ovoce do hliníkové folie neboli alobalu, protože neokoralo. Ovšem pozor, používání hliníkových fólií není vůbec vhodné, v některých případech dokonce
Nejedete na lyže do zasažených oblastí? Zbytečně panikaříte, přece jste mladý, tak co strašíte. Máte obavy, tak se snažíte získat nové informace? Šíříte paniku. Jde jen o jinou chřipku, tak nepanikař... A tak dále...