Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pilates cvičení / foto: shutterstock

Cvičení vhodné pro každého? Objevte pilates a jeho pozitivní účinky

Jak zpevnit tělo, odbourat stres, a přitom netřeba uběhnout maraton? Udržet se v kondici a být fit? Pilates dokáže s tělem zázraky. Nevěříte?

Že jste o pilates neslyšeli? Nebo naopak něco málo o tom četli, ale domníváte se, když nejde o aerobní cvičení, tak nemůžete zhubnout? Věřte, že při tomto cvičení z vás nemusí téct pot, a přitom spálíte kalorie, odbouráte stres, zpevníte si tělo. Pilates může cvičit opravdu každý. Cvičení je vhodné pro všechny bez rozdílu věku i hmotnosti, tedy i těhotné či maminky po porodu, aktivní sportovce, děti, seniory, osoby s problémy pohybového aparátu nebo s chronickou bolestí zad apod.

Pilates lze cvičit v každém věku
Pilates lze cvičit v každém věku – Zdroj: Shutterstock.com

Co je pilates

Při tomto cvičení dochází k zapojení svalů celého těla. Podstatné je se řádně koncentrovat, abyste zapojili veškerou sílu. Zde platí, že jakých výsledků dosáhnete při tomto cvičení, záleží jen na vás. Čím budete soustředěnější a provádět cviky pečlivěji, dostaví se viditelný efekt. Pilates má velký vliv nejen na fyzickou, ale rovněž i psychickou stránku.

Jestli platí, že výsledky při pečlivém cvičení uvidíte brzy, tak pocit uvolněnosti, vyrovnanosti budete cítit ihned po cvičení. Budete se cítit zároveň odpočatě. Tento druh cvičení byl navržen Josephem Pilatesem během první světové války. Jednalo se v té době o rehabilitační metodu, která měla pomoc válečným veteránům.

Piltaes můžete pohodlně cvičit i doma
Pilates můžete pohodlně cvičit i doma – Zdroj: Shutterstock.com

Pozitivní účinky cvičení:

  • Zlepšuje držení těla,
  • snižuje stres, napětí,
  • zvyšuje vaši flexibilitu,
  • posiluje vaše svaly a zároveň spalujete kalorie,
  • tělo bude pružnější,
  • dodává energii,
  • získáte ploché břicho a štíhlý pas,
  • odstraňuje bolest v zádech a svalové dysbalance,
  • zpevňuje střed těla.

Výhody cvičení zvaného pilates

A co potěší každého? Cvičit můžete z pohodlí domova. Stejně tak absolvovat lekce v tělocvičně nebo v přírodě. Ale také doma podle videí na internetu nebo si zakoupit knihu či DVD, kde budete mít i vysvětleno vše v rámci provádění jednotlivých cviků správně tak, aby bylo dosaženo požadovaného účinku.

 

Zdroje:

https://fisaf.cz/5-duvodu-proc-dela-pilates-zazraky/

https://www.fit-day.cz/blog-a-recepty/proc-cvicit-pilates/

 

 

 

Cvičení vhodné pro každého? Objevte pilates a jeho pozitivní účinky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!