Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o pleť / foto: Shutterstock

Jak si vytvořit správnou rutinu v péči o pleť

Skvělá pleť není jen otázkou DNA - vaše každodenní návyky se odráží na kvalitě vaší pleti.

Na trhu naleznete stovky produktů na pleť, které cílí na konkrétní problémy. Díky tomu si můžete sestavit každodenní rutinu, která dokonale sedne vašemu typu pleti a jejím potřebám.

Tři hlavní kroky

Představte si, že se vaše péče o pleť skládá ze tří hlavních kroků:

Čištění – mytí obličeje

Tonizace – vyrovnání pleti

Hydratace – hydratace a zjemnění pleti

Cílem každé skincare rutiny je dát pleti přesně to, co potřebuje. S věkem se samozřejmě mění její potřeby, tudíž i produkty, které používáte. Jediné, co se měnit nebude, jsou tyto tři kroky.

Pravidelná péče o pleť
Pravidelná péče o pleť – Zdroj: Shutterstock.com

Tip: Jakýkoli přípravek používejte v pořadí podle konzistence – od nejtenčího po nejhustší. Například čisticí gel, tonikum, sérum, a pak hydratační krém.

Čištění pleti

Mytí obličeje, je nejzákladnějším a nejdůležitějším krokem každé rutiny. Naše pleť přichází každý den do kontaktu s nečistotami z našeho okolí a je potřeba se jich večer zbavit. Abyste předešli ucpávání pórů, nadměrnému maštění pleti a akné, čistěte si obličej dvakrát denně (ráno a večer).

Tip: Je důležité si čistit pleť v závislosti na typu vaší pleti. Nezbavujte ji přirozeného kožního mazu. S peelingy šetřete, používejte je jednou týdně. A pokud máte suchou pleť, nepoužívejte je raději vůbec.

Tonizace

Toner je de facto tekutina, která vaší pleti dodá dávku živin a zároveň ji vyrovná. Mimo to také pomáhá ostatním produktům k lepšímu vstřebání. Tonizace by měla být prováděna po čištění pleti a před nanesením hydratačního krému.

Tonizace pleti
Tonizace pleti – Zdroj: Shutterstock.com

Tip: Nejúčinnější je nanášet tonikum čistýma rukama.

Hydratace

Správná hydratace má několik podob. Je důležité nanášet sérum, které pleť vyživí do hloubky, což samotný hydratační krém nedokáže. Další krok správné hydratace je bezpochyby hydratační krém. Ten má za úkol dodat naší pleti dostatek hydratace a zároveň ji tam udržet. Posledním krokem k dokonalé hydrataci je SPF krém s faktorem 30. Nejenže bude vaše pleť hydratovaná, ale také chráněna před škodlivým slunečním zářením.

 

Zdroj:

https://www.nytimes.com/guides/tmagazine/skincare-routine

Jak si vytvořit správnou rutinu v péči o pleť

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!