Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podzimní deprese / foto: shutterstock

Jak se zbavit deprese

Všichni to známe. Máme problémy ve škole, v práci..začíná toho být ale moc, a tak propadáme depresi. Jak se ale z tohoto stavu dostat a deprese se zbavit?

Každý má nějaké problémy. Nicméně, pokud se jich nakupí až příliš, může vzniknout deprese. Deprese je psychický stav, kdy se cítíme na dně. Rozdíl mezi depresí a smutkem je ten, že smutek je krátkodobý stav, zatímco deprese přetrvává o hodně déle. Máme pro vás pár tipů, jak se deprese šikovně a elegantně zbavit.

Depresivní pocity
Depresivní pocity – Zdroj: Shutterstock.com

Mluvte o tom s někým 

Pokud máte nějaké problémy a začínáte mít pocity, že vám to přerůstá přes hlavu, nezapomeňte o tom mluvit. To je totiž důležitým klíčem k tomu, aby se vám ulevilo. Když v sobě deprese budete dlouhodobě držet, ničemu to nepomůže. Naopak, váš psychický stav se ještě zhorší a vy se budete cítit špatně. 

Pište si deníček 

Zní to zvláštně, ale pokud si budete psát deníček, také se vám uleví. Svoje starosti a problémy totiž přenesete na kus papíru, kde by také měly zůstat. Po sepsání byste se měli cítit podstatně lépe.

Psaní deníku
Psaní deníku – Zdroj: Shutterstock.com

Nepodceňujte depresi

Nedělejte ze sebe za každou cenu šťastného člověka Lidé okolo vás si všímají, že s vámi něco není v pořádku, nicméně, když se vás zeptají, co se s vámi děje, vy odpovíte, že nic. To je to nejhorší, co můžete udělat – předstírat, že se vůbec nic neděje.

Dělejte, co máte rádi 

Pokud zrovna cítíte depresi, neměli byste zůstávat doma a dívat se do zdi. Naopak, měli byste začít dělat to, co máte rádi. Někdo rád jezdí na kole, někdo hraje tenis a někomu zase pomáhá, když si zahraje na klavír. Takže v době depresí dělejte přesně to, co vás baví. Zaměstnáte tím svoje myšlenky a hlavu a znamená to tedy, že nebudete mít čas a prostor přemýšlet nad tím, co se zrovna děje špatného.

 

Zdroj:

https://cestarelaxace.cz/deprese/

Jak se zbavit deprese

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!