Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svatba / foto: Shutterstock

Jak ušetřit na svatbě?

Kolik stojí svatba? Záleží na počtu svatebčanů i vašich nárocích!

Svatbu většina z nás pořádá dvakrát třikrát za život. A když už, tak by měla stát za to, nemyslíte? I přesto jsou finance jedním z hlavních parametrů, na základě kterého se budoucí manželé rozhodují, jestli do toho praští či nikoliv.

O jaké svatbě sníte?

Obzvláště ženy svatbu považují za nejkrásnější zážitky v životě. Spolu s narozením prvního dítěte. O svatebním dni a bílých šatech s vlečkou sní už malé holčičky. Ona je ovšem svatba a svatba. Někdo touží po té honosné s kočárem, koňmi a velkolepé hostině. Jiným stačí říct si ano na louce. Samozřejmě, že ta první varianta bude řádově draží než ta druhá. Na odpověď na otázku, kolik stojí svatba, vznesenou v úvodu tohoto článku, tedy neexistuje jedna odpověď. Vaše svatba může být prostá a levná, nebo velkolepá a velmi drahá.

Svatební obřad
Svatební obřad – Zdroj: Shutterstock.com

Co zařídit na svatbu?

Nemáte-li na rozhazování, ale svatbu uspořádat chcete, budete si muset připravit svatební rozpočet. V první řadě si spočítejte, jakou částku jste ochotni pro váš velký den investovat. A pak si uvědomte, bez čeho se svatební den neobejde. Svatba rozpočet, to je v podstatě sečtení veškerých nákladů na svatbu a těmi jsou: poplatky úřadům, svatební prstýnky, hostina, svatební oznámení, dekorace a výzdoba, služby fotografa, hudba a doprava. Nezapomeňme ani na svatební šaty pro nevěstu a oblek pro ženicha, kytici, doplňky, vizážistku a kadeřnici.

Krásná nevěsta
Krásná nevěsta – Zdroj: Shutterstock.com

Jak na levnou svatbu?

To vše lze pořídit za malý i velký peníz. Ptáte se, jak ušetřit na svatbě? Jednoduše. Nejlevnější svatba je samozřejmě ta, která se vůbec neuskuteční. Ta vás vyjde na nulu. O tu zřejmě zájem nemáte. Vás zřejmě zajímá, jak na levnou svatbu. I ta je možná. Ušetřit lze na jednotlivých položkách. Svatební šaty si nekoupíte, ale vypůjčíte. Hostinu neuspořádáte v Café Imperiál, ale u vás na zahradě. A místo svatebních darů požádáte o peníze. Co vy víte, třeba nakonec vyberete víc, než jste do svatby investovali. Tak hodně štěstí!

K tomuto článku není otevřena diskuze