Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rychlá večeře / foto: shutterstock

Tipy na rychlé večeře, když vám dojde inspirace

Jídlo je součástí našeho života. Někdy jsme toho už ale uvařili tolik, že ztrácíme inspiraci. Vyzkoušejte některou z našich rychlovek a překvapte sebe i své blízké.

Pokud každý den přemýšlíte, co uvařit či udělat na večeři, určitě to není jen váš případ. Takových lidí existuje hodně. A proto je dobré načerpat inspiraci a představit si pár tipů na rychlé, jednoduché a chutné večeře. 

 Vajíčková omeleta

Vajíčkovou omeletu zná asi každý, nicméně ne každého by napadla uvařit na večeři. Bonusem je, že ji máte za pár minut hotovou. Navíc do omelety můžete dát to, co máte rádi - šunku, sýr, nebo také cibuli, či hořčici.

Vajíčková omeleta
Vajíčková omeleta – Zdroj: Shutterstock.com

Avokádový toast

Toto je vyloženě zdravá večeře plná vitamínů. Avokádo totiž v sobě má opravdu vitamínovou bombu - vitamín C, B9, K1, hořčík, mangan a další. Také vás určitě překvapí, že obsahuje nízký obsah tuku - takže pokud hubnete, je pro vás skvělou variantou. Navíc avokádový toast nejen chutná výborně, je zdravý, ale také dobře vypadá. K avokádovému toastu můžete přidat třeba rajčata, papriku, nebo sýr - zkrátka to, na co máte chuť. 

Avokádový toast
Avokádový toast – Zdroj: Shutterstock.com

Topinka s vajíčkem

Opravdu strašně rychlá večeře, kterou budete mít hotovou za pár minut. Taková večeře přijde vhod, když jste unavení a nemáte čas a energii na dlouhé vyvařování. Na topinku potom stačí přidat sýr, šunku, vajíčko a zeleninu. A výhodou je, že tato večeře vás velmi dobře zasytí, takže nebudete mít za pár minut znovu hlad.

Topinka s vajíčkem
Topinka s vajíčkem – Zdroj: Shutterstock.com

Salát s kuřecím masem a zeleninou

Pokud víte, že vám včera od oběda zbylo ještě kuřecí maso a nevíte, co s ním, můžete si z něj udělat zdravý salát s kuřecím. Stačí přidat kousky masa, nakrájenou zeleninu, zalít bílým jogurtem, nebo majonézou a večeře je na světě. 

Zeleninový salát
Zeleninový salát – Zdroj: Shutterstock.com

 

Zdroj:

https://happymag.cz/zdravi/rychla-vecere-do-10-minut/

Tipy na rychlé večeře, když vám dojde inspirace

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!