Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Modely letadel / foto: shutterstock

Jak si vybrat ten správný model letadla a proč jde o skvělý dárek

Chcete vybrat originální dárek, který potěší a přinese zábavu na několik večerů? Zvolte plastikové modely letadel.

Jde o dárek vhodný pro děti i hravé dospělé, které baví skládání miniaturních modelů. Podle čeho vybrat ten správný model a proč jde o dobrý nápad?

Zajímavý dárek, který potěší

Jestli hledáte krásný dárek, který dotyčného potěší a nabídne mu zábavu na několik hodin, vyberte plastikové modely letadel. Možnosti jsou opravdu pestré a jde dárek vhodný pro děti i dospělé. Stačí pouze přizpůsobit obtížnost stavebnice a zvolit takový model, který dotyčného zaujme. Nabídka je naštěstí dostatečně pestrá a výběr s přehledem zvládnete i z pohodlí domova přes internet.

Zaujaté děti

Rozvoj schopností u dětí

Stavění modelů je precizní prací, která si žádá trpělivost a šikovnost. Pokud dítě přivedete k této aktivitě, může to pozitivně ovlivnit rozvoj jeho motorických dovedností. Naučí se přemýšlet o detailech a dokáže si poradit postupem času i s obtížnějšími stavebnicemi. V dnešní době jde o velmi prospěšnou zábavu v porovnání s neustálým koukáním do mobilu nebo na videa na internetu.

Výběr modelu o vhodné obtížnosti

Základním předpokladem pro správný výběr modelu letadla jako dárku, je volba vhodné obtížnosti. Pokud jde o dítě, můžete vybrat stavebnice EasyKit, které nabídnou v zásadě jednoduché složení bez dalších složitostí a komplikovaných úkolů. Zkušenější modeláři z řad větších dětí či dospělých však ocení spíše propracovanější modely, kde je potřeba zaměřit se na vyladění drobných detailů. Do tvorby tak přichází lepení nebo barvení jednotlivých částí, aby výsledek vypadal co možná nejvíce reálně. Právě větší komplikovanost je však pro mnohé zábavou.

Modely letadel

Správné měřítko

Kromě úrovně obtížnosti je dobré zkontrolovat také měřítko. Každý modelář totiž preferuje jinou velikost. Optimální výběr modelu letadla tak přizpůsobte i tomu, aby výsledek dobře vypadal v poličce mezi ostatními kousky. Na měřítko se můžete dotyčného člověka nenápadně zeptat. Podobně je dobré zjistit také to, jestli má obdarovaný radši stíhačky, bombardéry, dopravní letadla a podobně. Dokážete tak lépe odhadnout, jaký druh stavebnice udělá opravdu největší radost a potěší jako výborný dárek.

Pořádně si prohlédněte nabídku a hledejte speciální kousky

V nabídce se občas objeví nejrůznější limitované edice nebo speciální kousky, které si jistě zaslouží pozornost. Z toho důvodu je dobré občas sledovat, co je zrovna nového a případě zakoupit. Navíc na internetu můžete vybraný model zakoupit za výhodnější ceny v porovnání s kamennými obchody. O důvod víc, proč si uložit kontakt na spolehlivého prodejce, u kterého najdete vždy dostatečně bohatý sortiment pro výběr nejlepšího dárku nebo plastikového modelu pro vaše vlastní skládání.

K tomuto článku není otevřena diskuze