Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Postýlka s mantinelem / foto: Trendsetter Images / Shutterstock.com

Mantinel do postýlky je prvním kamarádem vašeho miminka

Rodiče novorozenců by měli do jejich prvního pelíšku koupit mantinel do postýlky, aby vytvořili útulné prostředí, které dětem pomůže prospat celou noc. Mantinely se totiž také používají k zabránění sklouznutí paží a nohou dítěte mezi kolejnice a k zablokování průvanu, který může dítě v noci probudit.

Výhody mantinelu do postýlky

Mantinel do postýlky pomůže to zabránit tomu, aby vaše dítě mělo otřes mozku, zvláště pokud spadne přímo na stranu postýlky. Pokud použijete mantinel do postýlky, můžete svému dítěti poskytnout lepší ochranu nejen na hlavě, ale i na jiných částech těla. Kromě toho můžete mít vždy klid, zvláště když u dítěte nemůžete nepřetržitě stát.

Mantinel může také pomoci vašemu dítěti zabránit v zachycení horních a dolních končetin do dětské postýlky, zejména pokud má široké zábradlí. Tímto způsobem lze zabránit tomu, aby vaše dítě nemělo i další zranění, jako jsou například zlomeniny.

Druhy mantinelů

  • Celopostýlkové: spodní část mantinelu se vloží pod matraci, tudíž mantinel zůstává na svém místě a neuvolní se, ani když za něj začne dítko tahat.
  • Částečné: Tyto mantinely pokryjí přední část postýlky a část jejích boků. Výhodou je, že je můžete použít na jakýkoliv rozměr postýlky, na rozdíl od celopostýlkových.

Mantinely můžete pořídit v různém barevném provedení – v dnešní době jsou na trhu mantinely s různými potisky. Nejvhodnější je pořídit co nejbarevnější mantinel, který bude stimulovat vaše miminko a učit ho rozeznávat první barvy. Také může být s obrázky oblíbených pohádkových postav.

Polštářkové mantinely

Velmi oblíbená forma mantinelů do postýlky. Ten je tvořen velice měkkými polštářky, takže vaše dítě ani neucítí, že jsou za ním nějaké tvrdé tyče. Dají se jednoduše instalovat – prostě každý zvlášť přivážete k jednotlivým tyčím. Tak si můžete rozvrhnout, kde jaký polštářek bude. A navíc je tak jednoduchý pro praní. Vždy operete jen zašpiněnou

Mantinel do postýlky je prvním kamarádem vašeho miminka

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!