Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dítě a pes / foto: shutterstock

Jaký pes se hodí k dětem? Seznam plemen hodících se do každé rodiny

Že pes a děti nejdou dohromady? Omyl! Některá psí plemena jsou do rodin jako stvořená.

Neupouštějte od touhy po vlastním psovi jen kvůli založení rodiny. Pořiďte si rovnou takové plemeno, které bude s dítětem vycházet.

Samozřejmě je pravdou, že pes je takový, jakého si ho vychováte. Bývá to taková zkouška před založením rodiny. Je však pravdou, že některá psí plemena se do rodin s dětmi hodí víc než jiná. Důvodem je jejich povaha, často klidná i ochranářská, navíc trpělivá. Jaké konkrétní rasy máme na mysli?

Zlatý retrívr do každé rodiny

Do rodin s dětmi se velice často pořizuje zlatý retrívr. Jedná se o poslušného, láskyplného pejska, který je zároveň oddaným společníkem na cestě životem. Jedná se o psa velice inteligentního a přátelského. Řada budoucích rodičů se bojí jeho velikosti, ale ta v tomto případě nemusí být překážkou. Dítě si v něm naopak vypěstuje hrdinu nebo ochránce - této role se pes ostatně ujme s dostatečnou zodpovědností.

Zlatý retrívr

I boxer patří k dětem

I když by to do boxera pravděpodobně nikdo neřekl, patří také k plemenům, jež se hodí do každé rodinné domácnosti. Pyšní se totiž velice klidnou povahou a žádné dítě ho nedokáže příliš rozčílit. Jestliže je vaše dítě jako z divokých vajec, je boxer pes, který se jím nenechá zviklat. I odborníci se shodují na tom, že jsou to pravděpodobně ti nejtrpělivější psí přátelé, jaké děti mohou mít.

Boxer

Border kolie žije pro svou rodinu

K vůbec nejoddanějším psům patří border kolie, které doslova žijí pro svou rodinu. Jsou známé pro svou energii i umění se bavit. Na druhou stranu je to velmi ochranářské plemeno, které se o děti bude starat jako o vlastní. Jedná se o velice inteligentního psa, kterého můžete lecčemu naučit. Zejména je naučte tomu, aby pes dítě nebral jako ovečku ze svého stáda.

Kolie

Jaký pes se hodí k dětem? Seznam plemen hodících se do každé rodiny

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!