Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hitlerův Main Kampf / foto: 360b / Shutterstock.com

Kouzelníci, kteří nezachránili Hitlera

Ve chvíli, kdy bylo pro Německo vše ztraceno, se Adolf Hitler rozhodl pro zoufalý, šílený a tragický odpor, v očekávání pomoci od temných sil.

Adolf Hitler byl zvláštní psychopat. Na veřejnosti fanatizoval davy, v soukromí se schoulený do klubíčka třásl před neviditelnými černými mágy.

V květnu 1945, kdy bylo jasné, že není v lidské moci zvrátit výsledek války, se Hitler v souladu s hörbirgerovským učením o duté Zemi rozhodl povolat na pomoc temné síly. Chtěl, aby „noc pokryla planetu, a vše živé zahynulo v přívalech vody a nepředstavitelného krupobití.“  

Adolf Hitler

Albert Speer, Hitlerův dvorní architekt, později ministr zbrojního průmyslu, byl jedním z Hitlerových nejbližších lidí. Po válce ho Norimberský soud poslal na dvacet let do vězení, které si ve Spandau do posledního dne odseděl, ale to je zas jiný příběh. Speer tvrdil, že Hitler se záměrně na konci války pokoušel strhnout celý svět do záhuby. Uvažoval jako člověk, pro kterého konec velkého snu znamená konec všeho.

Goebbels ve chvíli, kdy mu bylo jasné, že se blíží konec, vítá v oslavných článcích nepřátelské bombardéry se slovy: „Pod troskami našich měst jsou konečně pohřbeny pozůstatky pitomého 19. století!“

Bombardování Německa

Hitler řádí jako smyslů zbavený. Popravuje zajatce, vlastního švagra, dvorního chirurga. Spolu s Goebbelsem vyzývá válkou zdecimované Němce, aby ničili své domovy, města, továrny, železnice, auta. To vše jen proto, aby „jeho“ černí mágové uvrhli po takové oběti celý svět do záhuby. Obětuje dokonce i své poslední věrné oddíly, se slovy:

„Ztráty nejsou nikdy dost vysoké. Když nezvítězil lid Německa, musí zvítězit temné vesmírné síly, které se už dozajista daly na pochod, aby utopily zemi, aby potrestaly nevděčné lidstvo, které připustilo, aby věčná zima zvítězila nad létem a stará smrt nad novým životem!“

Hitler nařizuje, aby v rámci obětování temným silám bylo zaplaveno berlínské metro, kde zahyne přes tři sta tisíc Němců, kteří se tam uchýlili před spojeneckým bombardováním.

Bombardování

Goebbels píše svůj poslední článek o tom, že „toto apokalyptické drama neprobíhá v pozemském, nýbrž kosmickém měřítku. Náš konec bude koncem celého vesmíru.“  Pak zabije svou ženu, své děti, a nakonec sám sebe.

Hitler, to nebyl jenom sen o Velkém Německu. Ačkoli se to může zdát přinejmenším zvláštní, opravdu věřil, že svým řáděním a čistkami udělá svět lepším. Kdyby žil dnes, nejspíš by spočinul v nějakém milém ústavu, kde by si mohl v klidu sepisovat svůj Mein Kampf – a svět by byl možná docela jiný.

 

Kouzelníci, kteří nezachránili Hitlera

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!