Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Průmyslové lakování / foto: https://www.akmel.cz

Jak na efektivní průmyslové lakování?

Potřebujete nalakovat automobil, přívěs, cisternu, osobní automobil, nebo jeho náhradní díl? Víme, na koho se obrátit.

Nejenom úspora materiálu, peněz i času, ale i zkvalitnění výsledného nátěru. K tomu všemu efektivní průmyslové lakování vede. Ne každá firma ovšem takto přemýšlí, a především koná. Lakovna a autolakovna AKMEL s. r. o. (www.akmel.cz) poskytující služby lakování napříč segmenty se specializací na průmyslové lakování však ano!

Moderní technologie a prvotřídní laky

AKMEL na trhu (nejenom tom českém, ale celoevropském) působí už téměř čtvrt století. Lakování aut, náhradních dílů, nákladních vozidel, přívěsů, cisteren, autobusů, letadel, speciálních strojů a dalších produktů provádí již od roku 2000. Firma při práci sází na ověřenou technologii mokrého lakování, při kterém používá ty nejmodernější technologie v kombinaci s prvotřídními barvami a laky. Ty navíc aplikuje na různé druhy materiálů i různé velikostí dílů včetně těch nejmenších.

Průmyslové lakování

Jak to probíhá?

Alfou a omegou je správně zvolený nátěr, jehož hlavním úkolem je ochrana povrchu před nežádoucími vlivy způsobujícími rezavění a s ní i prodlužování jeho životnosti. Stejně důležitá je však i volba vhodné aplikační metody. AKMEL v tomto ohledu sází na mokré lakování. Svou roli ale hraje i optimální síla nátěru. Vhodná není příliš tenká ani příliš silná tloušťka nátěru. Ta vede nejenom k nadbytečné spotřebě materiálu, ale také nedokonalostem nalakovaného povrchu.

Zautomatizované systémy

Faktorů, které je třeba před zahájením samotného lakovacího procesu vzít v potaz, je zkrátka celá řada. Dobrou zprávou je, že spoustu úkonů včetně dávkování laku provádějí zautomatizované systémy, které ve výsledku šetří materiál, čas i zákazníkovi finance. Výsledkem tak je perfektně nalakovaný produkt za slušný peníz.

K tomuto článku není otevřena diskuze