Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylový interiér / foto: Pexels.com

Tři netradiční kusy nábytku, kterými zaručeně oživíte svůj interiér

V článku přinášíme tipy pro všechny, kdo hledají způsob, jak snadno a rychle oživit svůj interiér. Není přitom třeba obrátit celý byt vzhůru nohama, stačí pár chytře zvolených a sladěných kousků, které nemá doma každý. Tím lze snadno docílit harmonického, ale originálního interiéru.

Nebojte se experimentovat

Vytvořte si na balkoně, terase nebo v kuchyni příjemný koutek na večerní popíjení. K vykouzlení příjemné atmosféry bude stačit vyšší stolek a barové židle nebo stoličky. Není třeba bát se barev a materiálů. Barové židle nemusí ani ladit s ostatním nábytkem, který máte doma nyní. Budou totiž záměrně odlišným vizuálním prvkem, který funguje i sám o sobě. Všechny návštěvy ohromíte nápaditostí v interiéru, a ještě lepší dojem uděláte, když jim k domácímu baru přinesete i domácí koktejl. Barové židle nejsou nábytek pro každého. Pokud ale plánujete rekonstrukci kuchyně a máte dostatek místa, barový stůl se židlemi může být velmi příjemné řešení prostoru, kde se může scházet rodina u společného vaření. Ne nadarmo se říká, že kuchyň je srdcem domova.

Pro chvilku soukromí

V současnosti je velmi moderní řešení domácnosti, kde jsou spojovány společenské prostory - například kuchyň s obývacím pokojem. Někdy je ale těžké v takovém prostoru najít soukromí. Proto jsou v bytovém designu stále více oceňována chytrá řešení, jak alespoň opticky vytvořit zóny a oddělit jednotlivé funkční složky interiéru. Třeba v již zmíněném obývacím pokoji, spojeném s kuchyní, takový předěl může tvořit již zmíněný bar, nebo například koberec.

Pokud ale chcete spojit optické oddělení s designem a vytvořit si malý koutek pro sebe, perfektním řešením může být paravan. Paravány dnes seženete v mnoha barevných provedeních i různých materiálech. Klasický je ale paraván dřevěný, který se bude perfektně hodit k populárnímu boho stylu. Nejlépe bude vypadat v ložnici, k zakrytí postele při pohledu od dveří. Oblíbené je také použití u šatny či skříně k pohodlnému a ničím nerušenému převlékání. Parádu ale paravan udělá i na terase, porostlý popínavými rostlinami.

Dejte čestné místo květinám

Máte doma hodně květin? Nebo byste chtěli mít, ale nevíte, kam s nimi? Stojan na květiny je poměrně netradiční kus nábytku v interiéru, dokáže ale vytvořit stylovou koncentrovanou oázu klidu u Vás doma. Pokud už Vám nezbývá místo na poličkách a skříních, pořiďte si stojan na květiny a umístěte na něj rostliny různých barev, tvarů a velikostí. Působí uspořádaným, harmonickým dojmem a dá vzniknout originální dekoraci, kterou doma nemá každý. Navíc jsou stojany na květiny velmi praktické, dobře se pod nimi uklízí a při zalévání květin není třeba běhat po celém bytě.

Tři netradiční kusy nábytku, kterými zaručeně oživíte svůj interiér

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!