Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pleťové sérum / foto: shutterstock

Zázrak na vrásky jménem kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je klíčem k okamžitému vypnutí jemných vrásek a současně k zářivému vzhledu pleti. Používá se v mnoha kosmetických přípravcích - od sér přes krémy až po masky.

V následujících řádcích vám prozradíme, co je to kyselina hyaluronová a proč ji zařadit do rutinní péče o pleť.

Kyselina hyaluronová

V podstatě se jedná o cukr, který se přirozeně nachází v pokožce, zadržuje vodu a pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a pružnou. Dokáže v těle zadržovat tisícinásobek vody své váhy, a tím zajišťuje dostatečnou hydrataci. Stejně jako u kolagenu a elastinu, tak i množství přirozeně se vyskytující kyseliny hyaluronové v těle s přibývajícím věkem klesá. Existují však způsoby, jak produkci této kyseliny podpořit.

Pleť významně ovlivňuje také strava, přičemž konzumace ovoce a zeleniny s vysokým obsahem antioxidantů chrání pokožku před záněty.

Kyselina hyaluronová hydratuje

Pokud začnete používat hyaluronové sérum pravidelně, zajistíte tím dostatečnou vlhkost pokožce. Po celý den je tak pleť hydratovaná. Kyselina hyaluronová si dobře rozumí s většinou ostatních složek a je možné ji tedy kombinovat s peelingy, retinoly, vitamíny a dalšími kyselinami. Vyhněte se však přípravkům s kyselinou glykolovou, protože právě ta může účinky kyseliny hyaluronové degradovat.

Kyselina hyaluronová

Účinně vyhladí jemné vrásky

V kůži se nachází zhruba polovina celkového množství kyseliny hyaluronové v těle, ale snižovat se může v důsledku UV záření, a potom vznikají vrásky. Kyselina hyaluronová však může výrazně snížit hloubku vrásek, ty jemné dokonce úplně vyhladit, protože zlepší pevnost a pružnost pokožky jako takové.

V neposlední řadě snižuje dermatitidu a zlepšuje příznaky mírného až středně těžkého ekzému. Vyhlazuje také strukturu pleti a oddaluje proces stárnutí. Používejte tedy přípravky, které vám pomohou na vrásky a další neduhy.

K tomuto článku není otevřena diskuze