Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šťastné dítě / foto: Carero

Nejoblíbenější hračky, které porostou s vaším dítětem

Každý rodič to zná. Děti rostou a vyvíjejí se nevídanou rychlostí. Než se nadějete je dítě o pár centimetrů větší a na hračky má během chvíle úplně jiné nároky, než tomu bylo pár dní zpět.

Aby docházelo ke správnému vývoji, hračky musí s dítětem držet krok. Je samozřejmé, že v určitou chvíli přestanou hračky pro miminka stačit a bude potřeba pořídit jiné, pro už větší děti. V tomto stádiu je velice praktické pořizovat hračky takové, které dětem vydrží i několik let a nebudete muset každých pár měsíců kupovat nové. Je to ekologičtější a i ekonomičtější, takže také značně ulevíte vašim peněženkám.

Dřevěné hračky

V dnešní době se stávají hračky ze dřeva čím dál oblíbenější. Není tedy divu, že existují i takové, se kterými si vaše dítě vyhraje i několik let. Dřevěné hračky mají hned několik výhody. Jsou ekologičtější, bezpečnější a neobsahují žádné toxické látky. Také by se dalo říct, že jsou téměř věčné. Proto je dřevo pro výrobu hraček, které mají nějaký ten pátek vydržet, ideální.

Pořiďte například dřevěnou stavebnici. S kostkami (či jinými tvary) si vyhrají malí i velcí. Když jsou děti menší, můžou se zabavit stavěním věže a zároveň také jejím bouráním. Existují takové stavebnice, ze kterých jde postavit i spousta jiných věci, včetně garáží, zvířátek a mnoha dalších. Stavět můžou děti podle vlastní fantazie, nebo podle vzorů. V tom případě se také může už jednat i jakési hlavolamy, kdy děti musí kostky poskládat do určitého tvaru. Tím se opět zvyšuje obtížnost, a tak i věk, pro který je hra určená.

Mezi dřevěné můžeme také řadit houpací hračky, i když je ve většině případů dřevěná pouze spodní část. Jsou prakticky omezeny pouze váhou, takže vaše ratolest se může houpat tak dlouho, dokud to váhový limit dovolí. Houpavý pohyb uklidňuje, a navíc rozvíjí motoriku a smysl pro rovnováhu. Horní část může být čistě dřevěná, nebo z měkkého plyše, který zajišťuje větší bezpečnost. Co se motivu týče, kromě tradičního koníka seženete i jiná zvířátka. Záleží na preferencích vašeho dítěte.

Výtvarné potřeby

Holky a kluci všeho věku si dozajista také vyhrají s různými výtvarnými potřebami. Malování nebo kreslení na papír může být zábava pro děti ve věku od 5 do 15, stejně tak i pro dospělé. Ať už jde o pastelky, fixy nebo něco originálnější, jako jsou například plnící štětce, určitě nešlápnete vedle. Tyto štětce mají tu výhodu, že je naplníte vodou a nemusíte tak mít poblíž sklenici s vodu, ze které bývá všude okolo často spoušť. Do kategorie výtvarných potřeb vhodný pro všechny děti se řadí také plastelíny, vystřihovánky, nebo různé kreativní sady. I když občas z tohoto kreativního tvoření bývá spousta nepořádku, nebojte se toho a užívejte si tyto aktivity společně s dětmi.

Úkryt pro děti všeho věku

I děti občas potřebují chvíli jen sami pro sebe. Tím spíše, když vyrůstají z batolecích let. Můžete jím dopřát prostor, kde nejsou pod neustálým dohledem, ale zároveň v bezpečí. Takovým místem může být dětský stan. Většinou se jedná o jakési malé teepee. Základ tvoří čtyři dřevěné tyče, které jsou obaleny látkou. Uvnitř si děti mohou schovávat hračky a hrát si. Takovéto teepee jsou momentálně velice moderní a jsou tak zároveň i velice dobrým designovým doplňkem. Zakoupíte je v mnoha barevných verzích, nebo také s různými vzory. V létě stan také můžete vynést ven na terasu nebo zahradu. Dítě tak bude zároveň trávit čas na čerstvém vzduchu.

 

Nejoblíbenější hračky, které porostou s vaším dítětem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!