Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Guarana / foto: shutterstock

Blahodárná guarana pomáhá při hubnutí i depresi

Oči božího dítěte, jak se guaraně díky stále přetrvávající indiánské legendě přezdívá, obsahují celou řadu látek, které svými účinky dokážou navodit podobné pocity jako při konzumaci čokolády.

S guaranou proti depresi i ztrátě výkonnosti

Guarana je v našich končinách známa jako jeden z nejsilnějších stimulantů, který mají v oblibě řidiči, studenti, ale i starší osoby, kterým jednoduše s přibývajícím věkem ubývá energie. Mezi aktivní látky obsažené v guaraně patří kromě kofeinu také theobromin, který mimo jiné najdeme také v čokoládě, dále theofylin a další alkaloidy. Někdy se setkáte také s označením alkaloidu guaranin, nenechte se ale mýlit, jde o obyčejný kofein. I když obyčejný. Kofein v guaraně se uvolňuje mnohem pomaleji než v kávě a jeho stimulační účinky tak přetrvají až dlouhých 8 hodin. Guarana také ve srovnání s kávou obsahuje mnohem větší množství kofeinu, některé studie uvádějí až čtyřnásobek. Právě z toho důvodu je potřeba dodržovat dávkování a nepřeceňovat síly.

Prášek z guarany

S guaranou za rychlejším hubnutím

Kromě stimulačních a adaptogenních vlastností obsahuje guarana také celé spektrum vitamínů, například skupiny A, B, C a E a minerálních látek, vápníku, fosforu, hořčíku a draslíku. To vše jsou základní stavební látky lidského těla. Najdeme mezi nimi také antioxidanty, které zabraňují uvolňování volných radikálů, jež jsou průvodním jevem stárnutí organismu. S trochou nadsázky se tak dá konstatovat, že guarana pomáhá k pomalejšímu stárnutí. Extrakt z plodů liánovité rostliny Paulínienápojné, které na první pohled vypadají jako lidské oči, však dokáže mnohem více. Především ženy ocení pomoc s urychlením metabolismu při hubnutí. To sice nevyřeší celý problém, výrazně však podpoří aktivní snahu o kontrolu tělesné hmotnosti. Kromě toho se nejen hubnoucím dámám zlepší koncentrace a paměť. A to už za vyzkoušení tohoto zázračného extraktu stojí.

Nápoj z guarany

Jak lze guaranou konzumovat?

Můžete si ji pořídit v podobě jemně mletého prášku, který nasypete ráno do kaše či rozmícháte kdykoliv během dne ve vodě, anebo lze konzumovat již předem nadávkované kapsle či tablety. Ty můžete mít kdykoliv při sobě a stačí je pouze polknout a zapít dostatečným množstvím tekutin. Guaranu najdete také v celé řadě energetických nápojů a potravin, stačí se pouze důkladně začíst do jejich složení.

Blahodárná guarana pomáhá při hubnutí i depresi

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!