Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Trecková obuv / foto: shutterstock

AKU – skutečně trekové boty na hory

V obchodech se dnes mnoho bot tváří jako trekové. Mají typický design, někdy jsou podezřele levné, ale mnohdy až drze atakují cenu profi outdoorové obuvi. V horách a ve složitějším terénu však obvykle neobstojí.

Vypravte se na hory v botách, které si vaše nohy zaslouží. Italská značka AKU je symbolem toho nejlepšího, co lze v kategorii trekingové a outdoorové obuvi koupit.

AKU – původně malá rodinná dílnička, která uměla dělat dobré boty, vyrostla v jednu z nejuznávanějších značek trekingové a outdoor obuvi na světě. Do České republiky se díky firmě Alpitrek dováží již od roku 1993. AKU boty bohužel trochu rozmazlily naše nadšence pro turistiku a outdoor. Značka totiž nasadila laťku skutečně vysoko a na jinou se od ní přechází jen stěží.

Trekové boty

Pohorky s dobrým jménem

Outdoor obuv značky AKU je dobře hodnocena zákazníky v různých diskusích a recenzích. Oceňována je též uznávanými recenzenty v profi outdoorových časopisech po celém světě. Nejnovějším skutečně obřím úspěchem je zisk ocenění na veletrhu ISPO v Mnichově. Model bot AKU Minima je Gold winner letošní ISPO Award 2020.

AKU produkce profi outdoorové obuvi, to není žádná čínská výroba

90 % výroby probíhá v Evropě, především v italské Montebelluně a též v Rumunsku v Cluji Napoca. Zákazníci evropský původ obuvi oceňují. Stejně jako to, že značka při výrobě klade důraz na ochranu životního prostředí. Při výrobě se používají přírodní materiály a též materiály recyklované. Jde tedy nejen na kvalitní trekové boty, které jsou na vysoké technologické úrovni, ale rovněž o boty podporující myšlenku trvale udržitelného rozvoje.

Výbava na trek

Možná jste doposud pouze slyšeli o botách, které nosíte léta, stále jsou perfektně funkční, s každým rokem lépe vychozené a ještě pohodlnější. To je přesně AKU trekingová a outdoor obuv.

K tomuto článku není otevřena diskuze