Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dagny Carlsson jako celebrita / foto: Blog DC

Seznamte se s nejstarší blogerkou světa, více jak 100letou Dagny Carlsson neboli Bojan

O tom, že dokud žijete, není pozdě na to začít s čímkoliv, přesvědčuje Švédka Dagny Carlsson již 8 let. Měla za sebou přesně 99 let života, když si koupila svůj první počítač a zapsala se do počítačového kurzu pro seniory.

Ve 101 letech její blogerská hvězda plně zazářila a Dagny se stala mediální celebritou, kterou každý obdivuje. A její recept na dlouhověkost? Dobré geny a zvídavá mysl.

Bojan se představuje online světu

Online svět, jemuž se Dagny představila poprvé v roce 2012 pod přezdívkou Bojan, zcela ovládla a chvíli poté se stala švédskou mediální celebritou. Na svém blogu se zabývá záležitostmi běžného života. Píše o cestování, vaření, umění, miluje květiny a přírodu, uděluje ale i rady týkající se rodinných financí a módy. Ve svých 104 letech si například koupila první džíny. Čekali byste všechny tyto aktivity od dámy narozené v roce 1912?

Místo učitelky švadlenou

Její předchozí život nebyl ničím výrazně zvláštní. Přestože se chtěla stát učitelkou, její matka ji studovat nepustila a musela začít pracovat jako švadlena v místní továrně na textil. Přesto práci nepovažovala za špatnou a snad ji i měla ráda.

Ošklivé káčátko, nebo nízké sebevědomí?

Samu sebe považovala za nepříliš atraktivní, přestože fotografie z jejího mládí tomu příliš nenasvědčují. Její prohlášení svědčí spíše o nedůvěře v sebe samu a nízkém sebevědomí, což Dagny bez obalu přiznává. A k tomu navíc dodává, že by na své minulosti chtěla změnit jedinou věc, a tou je právě větší důvěra v sama sebe. Tu ve svém pokročilém věku již nalezla a plnými doušky si užívá vše, čeho se dříve obávala a co jí přišlo nemístné.

Nejstarší bloggerka

Dagny a muži

Dagny Carlsson byla dvakrát vdaná. První manžel byl alkoholik a žárlivec, a proto se s ním před čtyřicítkou rozvedla. Štěstí se na ni usmálo až s druhým mužem, s nímž prožila nádherných 50 let, děti však spolu neměli. Na druhou stranu si ale i tak uměli užít života, chodili tančit, do kin, divadel. V devadesáti letech ovdověla, což jí ale nezabránilo podat si inzerát na online seznamce. Při jejím projíždění označuje pány nad 70 let jako zajíčky a hledá důvěryhodné, ale aktivní muže alespoň okolo 90ky.

Mediální hvězda

Jak sama tvrdí, žije svůj život ve svých 107 letech konečně naplno. Večery tráví často na párty, kde nepohrdne sklenkou alkoholu. Díky tomu, že je hostem televizních show, ji lidé často poznávají na ulici. Přestože byl její život zpočátku nelehký, má vždy dobrou náladu a nepřemýšlí se skepsí o minulosti. Zabývá se svým aktuálním životem a těší se na vše nové a nepoznané. Podle Dagny Carlsson není nikdy pozdě odhodit stud a strach a začít žít svůj život přesně tak, jak si sami přejeme.

Kdy chcete začít žít, když ne teď?

Podívejte se na dokument s výmluvným názvem Život začíná po stovce, který byl o Dagny Carlsson natočen a nechte se inspirovat. Můžete zabrouzdat i na její blog a případně Dagny napsat. Odpověď ale neočekávejte hned, Dagny je totiž velice společensky vytížená.

Seznamte se s nejstarší blogerkou světa: Dagny Carlsson neboli Bojan

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!