Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Celulitida / foto: shutterstock

Celulitida a jak s ní zatočit jednou provždy

Nevzhledné ďolíčky na stehnech či zadečku trápí podle posledních průzkumů více než 80 % žen. Mezi nejčastější příčiny tohoto ryze estetického nedostatku patří zejména hormonální změny, ale také nevhodné složení jídelníčku, nedostatečný pitný režim a minimum pohybu.

Jak celulitidě předcházet?

Máte-li představu, že celulitidu natřete některým z kosmetických přípravků a bude pryč, jste na omylu. Tzv. pomerančová kůra je mimo jiné důsledkem stagnující lymfy a tu je potřeba rozproudit. Jinak než pohybem to nepůjde. Nejefektivnější je v tomto směru rychlá chůze. Svůj podíl na této estetické nedokonalosti nese také jídelníček plný nevhodných tuků a nedostatečný pitný režim. Obojí je potřeba upravit. Čím větší podíl tekutin přijmete, tím snáze se z vašeho těla odplaví toxiny a další škodlivé látky.

Co dělat, kdy už jsme ji chytli?

I rozvinuté celulitidy se můžete zbavit. Nepůjde to ale během krátké doby. Boj s pomerančovou kůží je totiž během na dlouhou trať a vyžaduje pravidelnost. Velice efektivně při něm mohou ale pomoci speciální lymfatické masáže postižených partií. Ty je potřeba provádět ve směru od spodu nahoru. Provádět je můžete rukama nebo si pořídit speciální rukavice nebo kalíšek. Alespoň jedenkrát za měsíc byste měli zajít na lymfatickou masáž k odborníkovi. Masáž svépomocí však můžete doma provádět každý den.

Jaké existují přípravky pro zvýšení účinnosti masáže?

V současné době můžete vybírat z nepřeberného množství kosmetických produktů zaměřených na kompenzaci pomerančové kůže. Mezi ty nejúčinnější patří ty, které obsahují výtažky z kofeinu nebo zeleného čaje. Velice efektivně dokáže postiženou oblast prohřát a prokrvit také krém nebo olej s obsahem chilli nebo skořice. Druhá jmenovaná je však hůře snášena ženami s velmi citlivou pokožkou. Před jejím plošným použitím je tedy potřeba si vyzkoušet, jak na ni vaše tělo bude reagovat.

Celulitida a jak s ní zatočit jednou provždy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!