Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pohodlná kancelář / foto: shutterstock

Láska v práci – risk, nebo zisk?

Co dělat, když si uvědomíte, že ke svému šéfovi, nebo šéfové cítíte víc, než jen přirozený respekt? Když začnete mít pocit, že city hrají prim ve vašem zaměstnání vůči nadřízenému, může to být pořádný průšvih.

Získali jste svoji vysněnou práci, ale zamilovali jste se do šéfa, co teď?

Práce má člověka bavit a měl by se do ní těšit. Jenže, co když se netěšíte do práce, ale na některého kolegu, nebo kolegyni, nebo dokonce na šéfa, šéfovou?

Citům se poručit nedá. Můžete si dokola opakovat, že to není dobré, ale srdce je orgán v těle, který mozek moc neposlouchá. Když přijde láska v zaměstnání, je to oříšek. Říct to svému objektu zájmu a riskovat, že city nebudou opětované a přijdu kvůli tomu o práci? Nechat si to pro sebe a tiše trpět to, že jsme pro nadřízeného jen zaměstnanec? Je to celkem složitá otázka.

Láska v práci
Láska v práci – Zdroj: Shutterstock.com

Rozhodnutí, jestli s pravdou ven, je jen na vás

Nikdo vás nemůže nutit k tomu, abyste svým citům dali volný průchod. Na druhou stranu, je to rovněž na vás, když své city projevíte. Pokud máte pocit, že by vaše city mohly být opětovány, je na místě pustit srdce ze řetězu. Ano, riskujete více, než když vyjádříte svou náklonnost člověku, se kterým nepracujete. V případě, že to dopadne, můžete mít obavy z toho, že vás zbytek zaměstnanců bude nesnášet, co by protekčního zmetka. Pokud vztah fungovat nebude, riskujete, že se vás zaměstnavatel zbaví hned po ukončení známosti. Zapeklitá situace.

Nejisté rozhodnutí
Nejisté rozhodnutí – Zdroj: Shutterstock.com

Buďte sami sebou a nemalujte si černé scénáře

Pokud ke všemu v životě budeme přistupovat tak, že to dopadne špatně, tak to tak taky dopadne. Nejde mít v životě všechno, ale ani nejde si vše odpírat z důvodu, že se bojíme. Myslete pozitivně. Třeba z toho bude láska jako trám. Třeba to nedopadne, ale budete přáteli a práce vás zase bude víc bavit, když už vás v ní nebude provázet stres. Anebo to dopadne takzvaně na levačku. City opětované nebudou a vy si budete muset najít jinou práci. Jenže, co když ta další práce bude mnohem lepší…..?

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-laska-na-pracovisti-jako-problem-ale-i-to-nejlepsi-reseni-40282989

Láska v práci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!