Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Smutek / foto: fizkes / Shutterstock.com

Jak se vyrovnat s rozchodem a nezbláznit se z toho?

Rozchod je nepříjemná věc, kterou si prošel asi úplně každý. Zatímco ještě před několika týdny či měsíci bylo všechno v naprostém pořádku, teď je všemu konec. Každý z nás se s rozchodem vyrovnává jinak.

O něco horší je to v případě, když jste to vy, kdo dostane kopačky. Tehdy můžete mít pocit, že celý svět přestal mít smysl a váš život se zhroutil doslova jako domeček z karet. Jak zvládnout porozchodové období a ustát bez újmy na zdraví?

Rozchod je záležitost, kterou si musíte odžít a prožít

Bez ohledu na to, jak moc nepříjemné období to je, musíte si ho zkrátka odžít a prožít, protože to za vás nikdo jiný opravdu neudělá. Máte-li čerstvě po rozchodu a cítíte se pod psa, poradíme vám, jak tohle období ustát. Nemá cenu utápět se v zármutku. Následující rady vám pomohou vyrovnat se s rozchodem.

Nestyďte se za své emoce

Rozchod jde zpravidla ruku v ruce s vyhrocenými silnými emocemi. Je jasné, že vás může zaplavit vztek, bolest, strach, nenávist, pochybnosti i smutek. Nestyďte se pustit své emoce ven a dejte jim průchod. Pokud je budete potlačovat, nepříjemné období po rozchodu se o to více prodlouží a vy se budete trápit o to déle.

Hýčkejte se

Kdy jindy myslet taky sami na sebe, nežli právě po rozchodu? Není žádná ostuda stát se na chvíli sobcem a pěkně se hýčkat. Vytvořte si doma příjemnou atmosféru. Zapalte vonnou svíčku, kterou můžete postavit na poličku nebo konferenční stolek. Pusťte si oblíbenou hudbu nebo v televizi nějaký pěkný film. Dejte si něco dobrého na zub, nebojte se zhřešit něčím nezdravým. Oblíbené jsou i aromalampy, které vám to doma krásně provoní a někdo je má radši nežli svíčky - místo pro aromalampu nabízí TV stolky, poličky i komody, určitě ji někam zvládnete umístit.

Najděte si rozptýlení

Určitě máte kolem sebe lidi, na které se můžete obrátit, když je vám mizerně. Využijte toho a najděte si jejich pomocí rozptýlení. Zajděte si s kamarádkou někam na drink nebo pozvěte domů partu přátel a zahrajte si společenské hry. Prohlédněte si akční Tesco leták a kupte k této příležitosti něco dobrého na zub, hned vám bude veseleji.

Udělejte si radost

Jedním z nejlepších způsobů, jak překonat období po rozchodu, je udělat si něčím radost. Může to být cokoliv. Někoho potěší něco nového na sebe, jinému zvedne náladu, když si dopřeje pořádnou nálož sladkých dobrot, další si koupí něco do domácnosti. Dneska můžete nakupovat pohodlně online, v internetových obchodech najdete i nábytek. Co by se vám domů hodilo? Nová sedačka, knihovna nebo pěkné závěsy na okna?

Jak se vyrovnat s rozchodem a nezbláznit se z toho?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!