Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Erotogenní zóny / foto: shutterstock

Kouzelná místa vedoucí k dosažení rozkoše

Erotogenní zóny jsou nám všeobecně známé, ovšem u každého z nás se mohou tato pověstná místečka lišit. Co může vzrušovat jednoho, může zanechat druhého naprosto chladným.

Co jsou to vlastně ty erotogenní zóny a proč se vyznačují tak vysokou citlivostí? 

V těchto místech, která mohou být u každého jedince opravdu individuální, dochází k vysoké koncentraci nervových zakončení a také síla nebo-li tloušťka kůže hraje svou roli. Rovněž velkou roli zde zastává také mozek. Pokud vás v minulosti jisté místo vzrušovalo o mnoho více než jiné, mozek si pocity uloží do paměti a vám se může podařit to stejné vzrušení vyvolat i s novým partnerem.

Partnerské něžnosti

Známé erotogenní zóny

Mezi nejznámější erotogenní zóny patří jistě rty, bradavky, pohlavní orgány či vnitřní strany stehen. To rozhodně pro nás není nic nového. U mužů je hlavní erotogenní oblastí s nejvíce nervovými zakončeními samozřejmě penis, a to na žaludu a uzdičce. Nezapomínejme však také na varlata, jejichž stimulaci muži milují.
U žen patří mezi nejsilnější erotogenní místa oblast poštěváčku a okraj poševního vchodu. K dosažení rozkoše nemusí tedy dojít ani k samotnému pohlavnímu styku. 

Dámský klín

Méně známá či opomíjená erotogenní místa na našem těle

Víte však, že jak u mužů tak u žen existuje spoustu dalších erotogenních zón, a navíc mnohem cudnějších? Například ušní lalůček, ale především samotné místo za uchem, které bývá často opomíjeno. Pokožka je v tomto místě velmi tenká, a tudíž velice citlivá, proto by se toto místečko nemělo zanedbávat.
Za velice citlivé místo bývá také považována zadní část krku. Zkuste svého partnera laskat či líbat v této oblasti, od vlasové části po zadní části krku až k ramenům, a možná se podivíte, jak bude reagovat.
Také samotná hlava, její pokožka, ono pověstné vískání ve vlasech může u některých jedinců vyvolat silné vzrušující pocity. Masáž hlavy navíc uvolňuje napětí a přispívá k vyplavování hormonů dopaminu a serotoninu do krevního oběhu.
Dále plosky nohou patří mezi velice citlivé oblasti našeho těla, pokud tedy nejsme extrémně lechtiví. Patří dokonce mezi nejcitlivější místa na těle. Vezměte si esenciální olej a překvapte svého partnera masáží nohou v rámci milostné předehry.
Další erotogenní zóny se mohou nacházet v oblastech pupíku, kyčelních kostí, na krku, na předloktí, ale i na dlaních, v podpaží a celkově na ňadrech, nejen na v úvodu zmíněných bradavkách. Je to hlavně o hledání, prozkoumávání a nalézání oněch zázračných místeček.

Kouzelná místa vedoucí k dosažení rozkoše

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!