Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kapela Trautenberk / foto: Trautenberk/ J. Beník

Kapela Trautenberk vydává po roce nový singl „Vzpoura kanců“

Fungl nová halekačka s mnohoznačným názvem i sdělením bude součástí připravovaného alba, které by mělo vyjít někdy příští rok. Již nyní si ji však můžete užít v právě natočeném klipu.

Jak se „Kanci“ objevili na scéně

„Vrozený odpor k autoritám a nespravedlnostem vžitých ve společnosti a braných jako norma a nutkavá potřeba vysvětlit, co se vlastně událo Františkovi v písni „Jára umí šít“, která se objevila na poslední desce, byly ingredience k textu písně. Chtěl jsem tak nějak odlehčeně naznačit, že každý má možnost říct ne, když se mu něco nelíbí a stát si za tím. Je to asi tou dobou. 

Jenže, být vážní nám moc nejde a asi nám to ani nesluší. A tak se do písně vloudilo Františkovo dobrodružství. Fakt, že song „Jára umí šít“ je sice skvělej, ale tak nějak nemá pointu, mě furt trošku vrtal v hlavě. Řekl jsem si, že když génius Tarantino točí filmy tak, že nejdříve ukáže konec a pak teprve přichází děj, mohl by to génius mého formátu udělat stejně. A šup, tajemství Františkovi řitě je odhaleno“, objasňuje pěvec a textař kapely Luboš „Horst“ Valeček.

Kapela Trautenberk

Ve víru myslivecké veselice

„Problém přišel s klipem. Nedokázali jsme sehnat dostatečné množství lesních zvířat ochotných napadnout partu nimrodů, natož bažanta, který by Františkovi rozťal záda až ke kulím a ani nimrodům se zrovínka moc nechtělo nechat se zvalchovat nabroušeným klektákem.

Proto jsme zvolili alternativu myslivecké veselice a úrazu kosou. Upřímně, natáčení byla větší bžunda, než jsme čekali. Nimrodi neherci se své role ujali skvěle a s přibývající hodinou a hladinou alkoholu v krvi, byli čím dál víc autentičtější. Když jsme je okolo půlnoci požádali, jestli by se mohli mezi sebou poprat, kvitovali to s nadšením.

Jediným zádrhelem, klasicky, byly sežrané rekvizity. Ve chvíli, kdy štáb točil na louce seknutí kosou do Františka, naše děvčata, ve své bezmezné laskavosti a dobrotě, servírovala myslivcům guláš, který byl nachystaný k natáčení. Což o to, guláš zbyl, ale přežraným myslivcům už se pak moc nechtělo natáčet scény, ve kterých hladově žerou. Ale dali to! Jen ti starší pánové se nenápadně vytratili. Inu knedlíky, ty unaví“

Bohatý letní koncertní program

Před kapelou je nyní nabitá letní sezóna veselic, juchand a festivalů, kde „Vzpoura kanců“ samojistě zazní. Dvoukolák plný legrace a švandy se rozjede už 2. července v Sušici na Santosu, pokračuje druhý den do Holýšova na Pekelný poloostrov a další den si můžete juchnout na Valník festu v Lipí u Českých Budějovic. Tak přijďte hodit bokem.

Program kapely Trautenberk

Song byl natočen ve studiu exAvik v Klatovech a producentsky se na něm podílel Miloš Bešta (Asmodeus). Klip režíroval Tomáš Krejčí, s kamerou mocně máchal Ondřej Soukup.

 

Zdroj:

TZ kapely Trautenberk

Kapela Trautenberk vydává po roce nový singl „Vzpoura kanců“

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!