Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Filmy o cestování / foto: shutterstock

Když nelze cestovat, pusťte si alespoň nejlepší filmy o cestování

Milujete cestování a koronavirová krize s nouzovým stavem vás omezují? Trpíte, že nemůžete objevovat nová místa, kultury i obyvatele? Nesmutněte a načerpejte energii i inspiraci u nejlepších filmů o cestování.

Cestování do divočiny

Mezi nejoblíbenější filmy o cestování patří ty, v nichž se hrdinové vypravují do divočiny a často zdolávají zdánlivě nemožné překážky. Je běžné, že si sáhnou na dno, pochybují o sobě, chtějí to vzdát. Ale také v sobě objeví obrovskou sílu a vůli cestovat dál a mnohdy překonají sami sebe. Taková je i Cheryl ve filmu Divočina. Cestu do svého vlastního nitra ale prožije i hrdina filmu Pouť, který se vypraví k hrobu svatého Jakuba, nebo Brad Pitt jako horolezec Harrer ve filmu Sedm let v Tibetu, jenž se nakonec stane učitelem mladého Dalajlámy.

Tibet

Silné ženy z minulosti

Další dva filmy by vám neměly uniknout, pokud milujete životopisné filmy nebo historické filmy o ženách, které se nevzdávají, ukazují, že jsou stejně dobré jako muži, dokáží řídit kávovou plantáž nebo hnát napříč Austrálií dvoutisícihlavé stádo dobytka. Už možná tušíte, že se jedná o film Vzpomínky na Afriku, ve kterém si zahrála Meryl Streepová, a o film Austrálie v hlavní roli s krásnou Nicole Kidmanovou.

Afrika

Cestovatelské dokumenty

Pokud si místo filmů se smyšleným příběhem pustíte raději dokumenty, věřte, že i tady najdete skutečné lahůdky. Zmínit musíme českou sérii několika filmů Dana Přibáně, který zachytil na kameru cestování skupiny nadšenců, jež vyrazila do světa v Trabantech. Možná už se vám vybavují žluté Trabanty a odvážlivci, kteří s nimi projeli řadu zemí, včetně Ameriky. Jmenujme filmy Trabantem napříč Amerikou, Trabantem až na konec světa nebo Trabantem do posledního dechu.

Viděli jste některé z námi zmíněných filmů o cestování? Nebo máte ještě nějaké „mezery“? Tak je rychle napravte a pusťte si film, ať si ukrátíte nudu v lock downu.

Když nelze cestovat, pusťte si alespoň nejlepší filmy o cestování

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!