Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Poslech audioknihy / foto: shutterstock

Nemáte-li čas na papírovou knihu, zkuste audioknihu

Sluchátka do uší, zajímavý příběh a potom i nepříjemný úklid nebo dlouhá cesta mohou dosáhnout úplně jiných rozměrů.

Pokud nevíte, jakou audioknihou si zpříjemnit ať už volné či pracovní chvíle, mrkněte na naše tipy.

Chcete-li si během poslouchání i pocestovat, vyzkoušejte Ladislava Ziburu a jeho 40 dní pěšky do Jeruzaléma. 
Pokud rádi provozujete pěší túry, zde se jimi můžete kochat do sytosti. Autor píše své prožitky den po dni, ale nudit se rozhodně nebudete. Kniha je nabitá nevšedními zážitky, humorem, poznáte tamní zvyklosti a kulturu. Audioknihu interpretuje Miloň Čepelka a je dlouhá 9 hodin a 36 minut.

Ladislav Zibura

Pokud vás zajímají příběhy z druhé světové války, poslechněte si novinku Osvobození od Imogen Kealey.
Příběh je inspirován skutečným osudem hrdinky druhé světové války Nancy Wakeové. Nancy jako velmi mladá dívka opustila rodnou Austrálii, aby se usadila ve Francii i se svou láskou. Když jejího muže zatkne gestapo, sama se odvážně pustí do odboje. Knihu načetla Lenka Zbranková a je dlouhá 11 hodin a 23 minut.

Osvobození

Milovníkům napětí mohu doporučit  Na okraji propasti od populárního Bernarda Miniera.
Jde o mrazivý thriller z prostředí moderních technologií, o jejich zneužívání. Mladá Francouzka se kvůli vývoji nového softwaru ocitne v Hongkongu v digitálním gigantu Ming. Mezi zaměstnanci firmy dochází k násilným úmrtí a sama Moira má pocit, že je neustále někým sledována. Thriller interpretuje vynikající Jiří Schwarz a je dlouhý 17 hodin a 36 minut.

Na okraji propasti

Ze světa sci-fi  vám doporučím Smrtku od Neala Shustermana.
Děj vypráví příběh z budoucnosti, kde existuje svět bez války, hladu a bídy. Lidstvo dokonce zvítězilo i nad smrtí. Neexistují žádné nemoci, které by počet obyvatelstva regulovaly. Jakýkoliv život mohou ukončit pouze „smrtky“. Cech smrtek má vlastní pravidla, jen on vybírá, kdo zemře. A nastává kosení. Knihu interpretují Vasil Fridrich a Jana Stryková a je dlouhá 13 hodin, 23 minut.

Smrtka

Jako poslední tip bych zmínila Dědinu od Petry Dvořákové. 
Jde o lehce humorný, až tragikomický příběh z jedné moravské vesnice. V knize najdete vše, co se na takové vesnici dá najít... Hospodu, prodejnu, nevěru i pohřeb, zabíjačku... Prostě život. Postavy jsou velice dobře charakterizovány a jejich příběhy se volně prolínají. Počítejte s moravským dialektem. Knihu načetlo několik interpretů, například Pavla Tomicová či Vladimír Dulava, a je dlouhá 7 hodin a 50 minut.

Dědina

Nemáte-li čas na papírovou knihu, zkuste audioknihu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!