Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Letadlo nad Big Benem / foto: shutterstock

Léto ve znamení cestování: Tipy, jak přežít dlouhý let

Čas dovolených vybízí za poznáním. Avšak dlouhý let může být doslova noční můrou. Jak přečkat hodiny v letadle v rámci možností bez újmy?

Během dlouhého letu je člověk vystaven mnoha faktorům, které mohou tento způsob cestování proměnit v nepříjemný zážitek. Přinášíme osvědčené tipy, jak tomu předejít a zvládnout několikahodinový let co nejlépe.

Věci pro komfortní odpočinek i spánek

Na dlouhém letu zpravidla dostanete nějaké spací vybavení, jako jsou přikrývka a polštář, v business třídě to může být i pár dalších vymožeností. Nicméně je dobré si i tak přinést vlastní vybavení, jako je spací maska. Díky tomu budete moct spát či odpočívat, nebudete rušeni, když se na palubě rozsvítí. Rovněž tak na radu stevardů je dobré si přinést vlastní polštáře, neboť někdy se může stát, že holt nejsou k dispozici. Je tak dobré se spoléhat sám na sebe.

Odpočinek během letu
Odpočinek během letu – Zdroj: Shutterstock.com

Vyzutí a protažení na palubě

Při dlouhém letu je třeba se pohybovat, a to alespoň v sedadle, aby vám začala proudit krev. Pokud máte problém s její cirkulací, tak svou cestu nejprve konzultujte s lékařem. Podle palubního personálu je vhodné se i projít, taktéž pomůže kontroverzní zouvání bot. To také pomůže k lepšímu krevnímu oběhu. Mějte na paměti, že leteckému personálu to rozhodně nevadí.

Pitný režim aneb důležitý je dostatek vody

Celkově je třeba během letu pít hodně vody. V případě dlouhého letu to platí dvojnásob. Je třeba vypít nejen hodně vody, ale také se doporučuje heřmánkový čaj. Ten je dobrý jak pro hydrataci, tak i dobrý spánek. Během letu je dobré se vyhnout konzumaci kávy, která je močopudná a mírně dehydratuje.

Zkušený pilot
Zkušený pilot – Zdroj: Shutterstock.com

Rady palubního personálu

Není nad rady od profesionálů. Palubní personál radí vzít si s sebou hydratační krémy na obličej i ruce, a to kvůli suchému vzduchu. Pokud chcete udělat během dlouhého letu pro sebe a svou pokožku maximum, tak si vezměte ještě pleťovou masku a sérum s vitamínem C. Vitamín C rozhodně můžete vzít i ve formě rozpustné tablety vhodné do vody. Zkrátka céčka není nikdy dost. Pro komfortnější let je doporučován poslech relaxační hudby či audioknih prostřednictvím sluchátek s potlačením hluku.

 

Zdroje:

https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-stevard-radi-jak-preckat-dlouhy-let-relativne-bez-ujmy-a-v-pohodli-40455894

https://zpravy.tiscali.cz/jak-prezit-dlouhy-let-odpocivejte-pijte-hodne-vody-a-udrzujte-se-v-teple-566504

 

Léto ve znamení cestování: Tipy, jak přežít dlouhý let

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!