Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vysoké Tatry / foto: shutterstock

4 tipy na výlety ve Vysokých Tatrách

Milujete horskou turistiku a chystáte se letos do Vysokých Tater? Nebo zatím teprve vymýšlíte, kam vaše kroky povedou? Máme pro vás čtyři tipy na místa ve Vysokých Tatrách, která byste neměli vynechat.

Vystoupejte na Kriváň

V Tatrách jsem byla již několikrát – už jako malá holka. Doslova jsem si je zamilovala. Některá místa jsem navštívila i opakovaně, jako např. vodopád Skok nebo chatu na Solisku. S ubytováním na Štrbském plese to bylo „co by kamenem dohodil“. Jiná místa jsem viděla zatím jen jednou, ale ráda si na ně výstup zopakuji. Patří mezi ně i Kriváň, který je označován za jeden z nejkrásnějších vrcholů Vysokých Tater. Vyrazit můžete nejprve na Tri Studničky, projít kolem historické zemljanky kapitána Nálepky a pokračovat na Kriváň přes Malý Kriváň a Daxnerovo sedlo. Počítejte se střední náročností trasy a časem přibližně 4 a půl hodiny.

Výstup ve Vysokých Tatrách
Výstup ve Vysokých Tatrách – Zdroj: Shutterstock.com

Štrbské a Jamské pleso

Z Kriváně se pak můžete vydat dolů rovnou na již zmíněné Štrbské pleso, které je opravdu nádherné. Projdete kolem dalšího plesa – Jamského, které se ale Štrbskému zdaleka nevyrovná. U Štrbského plesa se můžete občerstvit v některé z hotelových restaurací, dát si za odměnu kávu a zákusek. Pokud si chcete dopřát odměnu o něco větší, pokračujte až do termálních lázní Vrbov. Tam si prohřejete tělo, svaly i kosti a užijete si nádherný relax.

Zubačkou na Hrebienok

Na Hrebienok, další z nádherných vrcholů Tater, se dostanete zubačkou ze Starého Smokovce. Kdo nejel alespoň jednou touto speciální ozubnicovou dráhou, jako by nebyl v Tatrách. Hrebienok se vypíná do výšky 1285 metrů nad mořem a poskytne vám nejen nádherný výhled, ale i krásný výlet. Projdete totiž Tatranským národním parkem a občerstvit se po cestě můžete v Zamkovského chatě.

Rodinný výlet do hor
Rodinný výlet do hor – Zdroj: Shutterstock.com

Téryho chata stojí za návštěvu

Pokračovat pak můžete nahoru až k Téryho chatě, což je nejvýše položená chata ve Vysokých Tatrách. Leží ve výšce 2015 metrů nad mořem. Najdete ji ve Studené Dolině. Na vrchol Hrebienoku se dál dostanete přes Priečne sedlo. Pokud trpíte závratěmi, raději už dál nestoupejte. Cesta na vrchol je totiž náročnější. Zajištěná je sice řetězy, ale komu se z výšek dělá zle, nemusel by na vrchol dojít. Z Hrebienoku můžete dolů sejít opět po svých, ale pokud už se cítíte znaveni, můžete sjet zubačkou.

 

Zdroj:

https://smilingway.cz/vysoke-tatry-pruvodce-dopravou-levnym-ubytovanim-a-tipy-na-nejkrasnejsi-mista/

 

4 tipy na výlety ve Vysokých Tatrách

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!