Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
cestovní pojištění / foto: shutterstock

Dovolená se blíží: co je třeba pořešit, než koupíte zájezd?

Nejeden Čech nyní aktivně řeší dovolenou. Omezení se začínají rozvolňovat stále víc a víc a v potaz lze brát i hromadu krásných zahraničních zemí, kam jsme měli ještě nedávno zakázaný vstup. Pojďme si říct, jak si dovolenou vybrat.

Jelikož je nabídka zahraničních zájezdů opravdu obrovská, člověk se bojí, aby si vybral tu správnou a nespálil se. Proto jsme sestavili seznam věcí, které je třeba si uvědomit nebo projít předtím, než zájezd zakoupíme.

Jak to bude se stravováním?

Jednou z prvních věcí, která by vás měla zajímat, je stravování. Budete mít hotel se vším všudy, nebo si budete muset na oběd chodit do města? A pokud se budete muset stravovat “venku”, vyhovuje vám tamější kuchyně? Každá země nabízí něco trochu jiného. Zatímco Itálie nabízí řadu sladkých snídaní, přímořské státy zase holdují rybám a mořským plodům.

Středomořská kuchyně

Jaký je způsob dopravy?

I když se vesměs létá na dovolené letadlem, může se stát, že některé zájezdy budou nabízet dopravu autobusem. Bohužel většina lidí bere létání za automatické a nenapadne je se informovat o tom, jak se do dané destinace dopraví. Aby se ale po zakoupení zájezdu nedivili tomu, že se budou muset na místo dostavit sami svépomocí.

Letadlo

Co lokalita nabízí?

Ať už se rozhodnete letět do Egypta nebo do Řecka, je důležité si dopředu zjistit, co lokalita nabízí. Že je zde krásný hotel a moře pár kroků daleko, to je sice krásné, ale co dál? Pokud patříte k aktivním jedincům a nemáte v úmyslu strávit celý týden pouze na pláži, zajímat vás bude i kultura nebo turistické cíle.

Francie a turismus

Znáte zvyky a tradice cizí kultury?

O čem je důležité se informovat, tak o zvycích cizí kultury. Je to podobné jako s gastronomickou stránkou - není to v zahraničí stejné jako u nás. A zatímco u nás nevadí, když se lidé líbají na veřejnosti nebo když se objímají při setkání, v cizině se může jednat o porušení zákona nebo příkazů, za což náleží trest.

 

Zdroj:

https://dovolenasnejmensimi.cz/bonusy/9-jak-vybrat-nejlepsi-dovolenou

Dovolená se blíží: co je třeba pořešit, než koupíte zájezd?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!