Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sportovní kočárek / foto: zakharov aleksey / Shutterstock.com

Sportovní kočárek: Na co si dát pozor při jeho nákupu?

Je vaše dítě už dostatečně velké, aby mohlo využívat sportovní kočárek? S našimi typy, jak se vyznat v nákupu a na co si dát pozor, pro vás bude jeho výběr hračka. Sportovní kočárek se skvěle hodí pro děti od půl roku až do tří let. Samozřejmě záleží na konkrétním modelu a jeho nosnosti. Většina má nosnost 15 kg, některé i 23 kg.

Jaký typ sportovního kočáru zvolit?

Záleží na tom, v jakém terénu chcete sportovní kočárek používat. Zda do města, kde jsou rovné cesty a chodníky, nebo na vesnické cesty, jejichž terén je náročnější. V tomto případě byste se měli zaměřit na počet a typ koleček. Do města vám bude stačit i „tříkolka“ s plastovými koly, nicméně do složitějších terénů je potřeba mít kočárek se čtyřmi, nebo šesti koly, které jsou gumové, a tudíž lépe přiléhají na kamenné nebo třeba bahnité cesty.

Jaké jsou výhody sportovního kočárku?

Rodiče si vychvalují hlavně fakt, že sportovní kočárek je skladný, takže když je potřeba jej uložit do kufru auta, stačí jeden pohyb a kočárek je složený tak, aby zabíral jen minimum místa v kufru. To je velký rozdíl oproti klasickému kočárku. Také vydrží dlouho – jak již bylo zmíněno, některé kočárky mají nosnost až 23 kg, což odpovídá váze čtyřletého dítěte, takže nebudete muset kupovat další kočárek, až vám dítko zase trochu poporoste.

Dítě ve sportovním kočárku

Dítko ve sportovním má skvělý rozhled do svého okolí a také může jednoduše komunikovat s tím, kdo zrovna kočárek veze. Velkou výhodou je také odnímací hrazda, která dítě jistí. Jejím odejmutím budete mít lepší prostor pro manipulaci s dítětem – jednoduše ho z kočárku vysadíte, nebo jej usadíte. Polohovací zádová opěrka zajistí dítěti klidný spánek v případě, že na procházce usnu. Jednoduše tak opěrku povolíte a dítě uložíte do horizontální polohy.

Dopřejte svému dítěti tu nejkomfortnější projížďku.

Sportovní kočárek: Na co si dát pozor při jeho nákupu?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!