Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ideální batoh / foto: everst / Shutterstock.com

Jak vybrat batoh? Ideálně podle charakteru nošení

Potřebujete přenést věci do práce? Chystáte se do přírody nebo chcete jen tak procházet městem? Ať už děláte cokoli, nejspíše budete potřebovat něco, do čeho uschováte ty nejnutnější předměty, jež máte zpravidla s sebou. Ideální volbu představuje batoh.

Ideální volbu představuje batoh. Výběr toho správného nemusí být jednoduchý. Vždyť na trhu se nachází spousta různých modelů, které se vybírají hlavně podle účelu použití. Podívejme se na ně tedy mnohem podrobněji. Každý je totiž značně specifický.

Turistické batohy na túry a výlety

Pokud hodláte vyrazit do přírody na kratší výlet nebo delší túru, je zapotřebí zvolit speciální turistický model. Batohy tohoto typu jsou charakteristické zejména ergonomicky řešenými zády a spoustou různých kapes. Mnohé obsahují také speciální kapsu na pláštěnku. Vyrobené jsou z pevných a voděodolných materiálů. Vybírat si lze z variant majících různý objem.

Školní batohy na nošení učebnic a pomůcek

Jakousi specifickou kategorii představují školní batohy. Ty se vyznačují hlavně originálním designem a také typickým zpracováním vnitřních částí. Musí být koncipovány takovým způsobem, aby se učebnice a jiné pomůcky nijak neponičily. U mnohých modelů se také uplatňuje zadní polstrovaná kapsa určená na notebook.

Městské batohy

Ty se vyrábí v designově různých podobách s tím, že jde právě o jejich vzhled. Funkčnost je u těchto modelů až na druhé pozici. Vždyť slouží především jako elegantní módní doplňky.

Speciální modely

Zapomenout nelze ani na zcela specifické batohy. Mezi ty se řadí třeba takové motorkářské. Typické jsou především vysoce odolnými materiály, z nichž se vyrábí. Musí odolat i případnému pádu motocyklisty. Volit je možné také myslivecké a lovecké batohy vyznačující se hlavně typickými maskáčovými barvami.   

Jak vybrat batoh? Ideálně podle charakteru nošení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!