Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jak se zabavit v letadle / foto: Shutterstock

Jak se zabavit v letadle?

Cestování letadlem je nejpraktičtější variantou přepravy. Jde o rychlý a komfortní transport, kdy dostanete najíst a napít, můžete si odpočinout, prospat se a nemusíte se soustředit na cestu.

Pokud budete mít dlouhou chvíli, vezměte si na cestu pár věcí, které vám letištní kontrola nezabaví.

Vezměte si Ipad nebo mp3 přehrávač

I když máte chytré telefony, do kterých si nahrajete hudbu, videoklipy a audio knihy, mp3 přehrávače nebo ipady oceníte právě v letadle. U mnoha společností jsou telefony zakázány a v oblacích je slabý signál, který jejich funkci velmi často podmiňuje. Mp3 přehrávač či ipad si naplňte hudbou až po okraj. Tím co milujete, nebo relaxační hudbou pro příjemný spánek. K tomu si přibalte špunty do uší a klapky na oči.

Časopis, který nemá jen obrázky

Stejně tak si můžete naplnit pěkným čtením i čtečku knih. Pokud zrovna nemáte chuť na knížku, zvolte kvalitní časopis, který není plný jen obrázků a reklam. Do letadla si s sebou vezměte takové časopisy, které jsou opravdu zajímavé na čtení a budou vás bavit. Zkuste Forbes nebo Mladou Frontu. Můžete zvolit i tematické časopisy, na které jindy nemáte čas, ať už o zahradničení nebo ekonomii.

Po cestě se vzdělávejte

Ať už letíte kamkoliv, zopakujte si základní fráze dané země. I když se anglicky dnes domluvíte asi všude, místní obyvatelé velmi rádi slyší, když se budete snažit hovořit jejich rodným jazykem. Pořiďte si slovník začátečníka, malou konverzaci nebo základní lekce pro samouky a začněte se vzdělávat po cestě. Za pár hodin se naučíte celkem dost.

Věnujte se tomu, co doma nikdy nestíháte

Máte v hlavě či v diáři spoustu věcí, které potřebujete už dlouho udělat, ale jednoduše vám na ně nikdy nezbývá čas? Vrhněte se na ně v letadle. Vyčistěte přeplněný diář, promažte a zodpovězte zprávy a emaily, napište konečně rodinným příslušníkům a známým. Objednejte si to, co jste nestihli, naplánujte si víkend nebo dovolenou, nebo rekonstrukci bytu. Během dlouhého letu je na to času dost. Hlavně si užijte let, ať už se prospíte, nebo vyřídíte resty.

Autor článku: Nejkufry.cz - specialista na cestovní zavazadla.

K tomuto článku není otevřena diskuze