Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspěšná žena / foto: shutterstock

Jak být znovu produktivní? Ověřené tipy, které stojí za vyzkoušení

Produktivita je důležitou součástí úspěchu. Pokud nejsme dostatečně produktivní, neplníme své úkoly a neposouváme ani sebe, ale ani své podnikání. Pakliže se rozhodnete být produktivními, máme pro vás pár tipů, jak na to.

Naplánujte si práci předem a začněte od toho nejsložitějšího

Plánování je nejlepší kamarád produktivity. Pokud se vám podaří naplánovat si práci dopředu, připravíte se na to hlavně psychicky a nebudete se od práce odvracet. Naopak. Pustíte se do ní nakonec s chutí.

Při plánování pamatujte na to, že musíte začít od toho nejsložitějšího. Jednoduché úkoly se dělají snadno, proto začněte tím, co vám zabere nejvíce času. Jednoduché si nechte nakonec, budou hotové jedna, dvě, navíc na ně nevyžadujete tolik energie jako na ty těžší body to-do listu.

Dobré plánování
Dobré plánování – Zdroj: Shutterstock.com

Dělejte si přestávky, střídejte pozice

Žádný člověk nevydrží v jedné pozici příliš dlouho. Proto si dělejte přestávky nebo střídejte pozice, pakliže je to zapotřebí. Rozhodně neseďte celý den na jednom místě, ale (třeba když pracujete z domu) cestujte po svém domě, případně střídejte to, na čem sedíte.

Skvělým parťákem při vykonávání práce z domova bude nafukovací míč. Nejenže ne na něm úplně jinak sedí, ale také vás udržuje v jisté přímé poloze. Shrbení na míči sedět zkrátka nemůžete, to je proti přírodě i veškeré vynaložené snaze.

Práce z domu má svá pozitiva i negativa
Práce z domu má svá pozitiva i negativa – Zdroj: Shutterstock.com

Vypněte si notifikace, případně využijte aplikace

Tím největším nepřítelem naší produktivity jsou nejrůznější sociální sítě a podobné aplikace, které nás neustále vyrušují tím, že nám nabízí nová a nová upozornění. Aby nebyla naše produktivita narušená, vypněte si je a nenechte se tím pádem rušit.

Zatímco sociální sítě jsou spíše na škodu, nápomocné mohou být aplikace zaměřující se na udržení naší pozornosti. Existuje jich celá řada a jejich úkolem je nás psychologickou cestou navést k udržení pozornosti alespoň po dobu půl hodiny, případně hodiny.

 

Zdroj:

https://www.digiskills.cz/blog/10-overenych-tipu-jak-pracovat-z-domova-a-byt-produktivni

Jak být znovu produktivní? Ověřené tipy, které stojí za vyzkoušení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!