Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
slevy ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Jak nás reklamy lákají ke koupi zbytečností, které ani nepotřebujeme?

Reklama a svět kolem prezentace zboží dokáže působit na lidi velmi silně. Dost často nás to přinutí ke koupi něčeho, co vlastně ani nepotřebujeme, a co hůř, co ani nebudeme nikdy používat. Jen to koupíme, protože na to je přeci reklama.

Ovlivňují reklamy i vás?

Většina by teď ráda odpověděla, že ne. Ovšem zamyslete a sáhněte si do svědomí. Nikdy jste nekoupili něco, protože vás to zaujalo v reklamním spotu? Zcela jistě by mělo zaznít, že ano. Čím to ale je, proč se necháme ovlivnit? Na tomto principu je reklama lidem předkládána. Má zaujmout a přesvědčit potencionálního zákazníka o tom, že právě tento daný produkt je tím nejlepším.

Reklama na velké slevy
Reklama na velké slevy – Zdroj: Shutterstock.com

Každé zboží má svého kupce, reklama tomu pomáhá

Během sledování pořadu v televizi jsme především na komerčních stanicích reklamou přímo zahlcováni. Je to tím, že televize z reklamy žije. Někdy je to ale otrava. Hodinový pořad je přerušen několikrát reklamou a mnohdy se zboží propagované ve spotu opakuje. Na člověka to působí spíše negativně. Jenže, nenechte se vyvést z omylu. Marketingoví specialisté takto tlačí na zákazníky cíleně a vědomě. Když vás reklama na jedno a to samé zboží ve své podstatě otráví, stejně po něm v regálu v obchodě sáhnete. Mnohdy si to ani neuvědomíte, že se jedná o produkt, který už v televizi nemůžete ani vidět.

Nakupování bez hranic
Nakupování bez hranic – Zdroj: Shutterstock.com

Nenechte se ovlivňovat

Hlavu máme na krku na víc, než aby nám nepršelo do krku, jak se říká. Dospělý člověk se umí rozhodovat podle své vůle a také by měl. Myslete na to, že kupovat něco, na co běží reklama v televizi od rána do večera, ještě není důvod honem pro to do obchodu běžet, když to nepotřebujeme.

 

Zdroj:

https://zdravota.flox.cz/n/jak-nas-ovlivnuje-reklama

Jak nás reklamy lákají ke koupi zbytečností, které ani nepotřebujeme?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!