Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peníze / foto: shutterstock

Vydělat peníze na internetu může každý a bez rizik

Vydělat peníze na internetu lze několika způsoby. Bez investic a s jistotou, že dostanete zaplaceno. Vydělat si můžete klidně 1 000 Kč denně.

Ať si chcete přivydělat pro zlepšené své finanční situace, nebo hledáte nový směr, v němž byste se v budoucnu rádi realizovali, nabízí se hned celá řada možností, jak vydělat peníze na internetu. A to jak jednorázově, tak pravidelně. Hned na úvod je nutno zdůraznit, že můžete při procházení různých portálů často narazit na příliš hezky vypadající nabídky, kdy po vás ani nebudou chtít moc práce. Nenechte se ale zbytečně nachytat a držte se pouze těch, které mají smysl.

Jak vydělat peníze na internetu

Dělejte pouze to, co opravdu funguje

I když by asi každý preferoval vyplácení peněz za minimum práce, v praxi to tak rozhodně nefunguje. Rovnou se vzdejte představ, že budete vydělávat peníze na internetu za klikačky, vyplňování dotazníků a prodej produktů (MLM), nebudete, protože nefungují. Kdyby ano, dělal by je opravdu každý druhý. Níže je pár tipů, jaké práce je možné dělat s jistotou, že je dostanete zaplaceny do poslední koruny.

5 způsobů, jak vydělat peníze na internetu

Pokud něco umíte, tzn. že máte nějaké odborné znalosti, případně alespoň talent se učit, můžete zavítat kupříkladu do marketingu. Uplatnění ale najdou i lidé, kteří ovládají PC pouze uživatelsky.

1) Psaní článků (copywriting)

Obsahové magazíny, osobní a firemní blogy, e-shopy i jiné webové stránky publikují obsah, který tvoří redaktoři. Někdy se jedná o přesně zadané téma, jindy máte volnou ruku – v každém případně je to práce do značné míry flexibilní a stačí vám k ní ovládat češtinu na obstojné úrovni a schopnost dohledávat správné informace. Žádné překládání v Googlu nikdo tolerovat nebude.

Jak vydělat peníze na internetu

2) Zákaznická podpora a „plnění“ e-shopu

Zejména menší internetové obchody obvykle stojí na jednom či dvou lidech, kteří si budou chtít postupem času uvolnit ruce, a začnou proto převádět některé úkoly na jiné lidi. Typickým příkladem je právě zákaznická podpora, tedy zvedání telefonů a odpovídání na e-maily. Někdy je navíc možné kombinovat více činností dohromady, třeba že přidáváte produkty na e-shop, když se zrovna nevěnujete zákazníkům.

3) Správa sociálních sítí

V tomto směru využijete jak copywriting (ovšem nikoliv pro psaní dlouhých textů, ale naopak k tvorbě těch krátkých a úderných), tak grafickou tvorbu a opravdu shodně kreativity, abyste čtenáře zaujali a dokázali je „nalákat“ k akci. Pod křídla si můžete vzít jak Facebook, tak Instagram, LinkedIn, Twitter a jiné.

Jak vydělat peníze na internetu

4) On-line marketing

Se znalostmi a zkušenostmi se uplatníte relativně snadno, dobrých „markeťáků“ je pomálu; šanci ovšem dostanete i jako junior, co se chce učit. Najmout si vás můžete třeba agentura, v níž vás zaškolí zkušenější kolega – v takovém případě ale počítejte, že budete dělat mnohdy rutinní úkoly. Ne však navždy, progres může být obrovský a rychlý, takže se už po pár měsících posunete na zajímavější projekty.

5) Grafické práce

Věnovat se můžete jak tvorbě on-line materiálů, tak těm v tištěné podobě. Třeba že kompletně vymyslíte firemní identitu, banner, vzhled webu, případně upravíte fotografie, nakreslíte obrázek apod., nebo třeba navrhnete vizitky, plakáty a jiné. Jsou však potřeba znalosti i kreativní duch.

Kreativní činnost

Existuje však hned několik desítek možností, jak vydělat peníze na internetu, a to i bez jakýchkoliv znalostí. Stačí si najít obor, který vás bude bavit, a navázat spolupráci se solidní firmou nebo podnikatelem.

K tomuto článku není otevřena diskuze