Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bitcoin / foto: shutterstock

Jak na bezpečný nákup kryptoměny

Zájem o kryptoměny velmi rychle roste. Pokud také přemýšlíte nad tímto typem investice, nabízí se otázka, jak kryptoměnu bezpečně koupit. Přece jen to není levná záležitost.

Pokud se alespoň trochu zajímáte o svět investování, víte, že kryptoměny zažívají obecně velký boom. I když mluvíme o zcela virtuální měně, přesto zájem o ně roste každým dnem. V době panující krize se totiž chovají podobně jako zlato – i zlato v krizi roste na své hodnotě. Možná právě díky tomuto zjištění jste se rozhodli své úspory investovat, myslete však na bezpečnost. Pojďme si prozradit, jak si známý Bitcoin, ale i jiné kryptoměny koupit zcela bez obav.

Kryptoměnu nekupujte na jejích maximech

Řada začínajících investorů dělá jednu zásadní chybu, a sice kupuje kryptoměnu (nebo akcie) v době, kdy je jejich hodnota na historických maximech. Jenže když se hodnota dotýká svého maxima, dá se očekávat brzký pokles. A to je ostatně ta situace, které musíte využít. Kryptoměny se stejně jako akcie nakupují ve slevě, a i když se možná budou malou chvilku pohybovat v červených číslech, dočkáte se poté zisku.

Nákup Bitcoinu

Nejsnazší je nákup v kryptoměnových online směnárnách

Pokud nepatříte k ostříleným investorům, nepořizujte si kryptoměny na burze s touto měnou. Jsou to totiž komplikované systémy, ve kterých se jen stěží zorientujete. Nejdražší variantou jsou kryptoměnové bankomaty, nejsnazší pak kryptoměnové online směnárny, které fungují jako klasický e-shop.

Kryptoměnu stražte jako oko v hlavě

Je mylné se domnívat, že o kryptoměnu nemůžete přijít, když se jedná o virtuální měnu. Ovšem i zde může dojít ke krádeži stejně jako na ulici. Nejlepší bude, pokud nakoupíte kryptoměnu ve zmiňované směnárně nebo na burze (zde budou kryptoměny uchovávány za přísných bezpečnostních podmínek). Můžete je také uchovávat v softwarové peněžence, kterou je však třeba zálohovat a ochránit před vniknutím viru.

Jak na bezpečný nákup kryptoměny

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!