Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vakcína Pfizer / foto: pcruciatti / Shutterstock.com

Společnost Pfizer může být zajímavou investiční příležitostí

Vypadá to na konec boje s koronavirem. Důvodem je vynalezená vakcína, kterou se nyní nechává očkovat několik desítek tisíc lidí. Mnohé státy vsadily společnost Pfizer a firma se tak stává zajímavou příležitostí.

Už v době, kdy společnosti zaměřující se na vývoj vakcíny proti koronaviru oznámily, že mají takřka stoprocentní účinnost, strhla se na akciovém trhu lavina nákupů. Investoři v tom najednou ucítili příležitost, proto investovali do Moderny i do společnosti BionTech, která společně s firmou Pfizer stojí za aktuálně nejpopulárnější vakcínou.

Vyplácení dividendy jako další bonus

Je třeba si uvědomit, že společnost Pfizer není jenom “ta firma, která vynalezla vakcínu proti koronaviru”. Je třeba mít na mysli, že se jedná o velkého výrobce léků obecně. Pokud bychom nahlédli do historie společnosti, zjistili bychom, že se zisky právě tohoto farmaceutického giganta od roku 2010 mnohonásobně znásobily, a stejně tak se zdvojnásobila i vyplácená dividenda.

Výhodná investice

Ostatně vyplácení dividendy – to je bonus, kvůli kterému se vyplatí investovat právě do zmiňované společnosti.

Zaměření na budoucnost

V porovnání s jinými firmami vyvíjejícími léky se firma Pfizer zaměřuje na budoucnost. Koronavirus byl jen aktuální příležitostí, kterou se firma rozhodla chytit za pačesy. A kupodivu se stalo to, že firma vyrobila účinný lék za velmi krátkou dobu. Obvykle trvá vývoj vakcíny společně se získáváním patentu i deset a více let.

I když se to může jevit jako dlouhá doba, firma Pfiizer má i v tomto náskok před svou konkurencí. Je na vynikající úrovni, co se týče experimentálních a potencionálně účinných komerčních léčiv. Má v rukávu mnoho es v podobě farmaceutických novinek, které mohou ovlivnit svět. Jen je odhaluje postupně.

Společnost Pfizer může být zajímavou investiční příležitostí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!